Fekete Özvegy

TRAILERELEMZÉS: Mi mindent tudtunk meg a Fekete Özvegy-film első előzeteséből

Bemutatták ma a Marvel Moziverzum negyedik fázis első alkotását, mi pedig kigyűjtöttük a Fekete Özvegy-film legfontosabb pillanatait.

Bemutatták ma a Marvel Moziverzum negyedik fázis első alkotását, mi pedig kigyűjtöttük a Fekete Özvegy-film legfontosabb pillanatait.

Ma reggel a Marvel Studios mindenkit meglepett a Fekete Özvegy-film előzetesével, senki sem számított rá ilyen hamar, sokkal inkább vártuk a Star Wars: Skywalker kora bemutatója elé, vagy a hétvégén megrendezésre kerülő Comic-Con Experience rendezvényre, ahol Kevin Feige is ott lesz a Marvel Studiostól.

A történet az Amerika kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik – ahogy azt Scarlett Johansson korábban már megerősítette -, a legújabb képsorok alapján mégis betekintést kapunk Natasha Romanoff ügynök sötét múltjába, többet megtudunk majd a hős származásáról, noha a színésznő elmondása alapján nem teljesen eredettörténetet kapunk majd.

A legfontosabb képsorok

Eredettörténet lesz a Fekete Özvegy?

Kezdjük is rögtön egy igen fontos kérdéssel, hogy a Fekete Özvegy-film akkor egy eredettörténet lesz? Scarlett Johansson nemrégiben azt állította, hogy a szólófilm nem eredettörténetet dolgoz fel, bármennyire is szeretnék a rajongók, ugyanakkor ha megnézzük, hogy a karakter haja színe és hossza eltérő az egyes jelenetekben, akkor azok azt igazolják, hogy mégis elmélyülünk majd a karakter múltjában.

Fekete Özvegy

Natasha több jelmezt is viselt az elmúlt 8 alkalommal, amikor feltűnt egy filmben, de ha egymás mellé állítjuk Rachel Weisz Melina és Johansson karaktereit, akkor látható, hogy pontosan azt a jelmezt viselik. Úgy tűnik, hogy ez volt a Fekete Özvegyek egyenruhája, amikor a KGB-nek kémkedtek. A filmből talán arra is választ kapunk majd, hogy hogyan lett a KGB-és ügynökből S.H.I.E.L.D. kém.

Ross ügynök valóban szerepelni fog a filmben

Még a forgatás idején jelentek meg forgatási fotók William Hurt karakteréről, Ross ügynökről, aki a Végtelen háború és a Végjáték után visszatér a képernyőre, igaz sokkal fiatalabb formában. Ha jobban megnézzük a képeket, akkor Ross még A hihetetlen Hulk szerepénél is fiatalabb, tehát a film jóval a 2008-as film előtt játszódik.

Mindez azt jelenti, hogy Ross kulcsfontosságú szerepet játszhat Natasha toborzásában, bár Tony Stark az Amerika kapitány: Polgárháború végén azt mondta, hogy Ross eljön majd érte, szóval nagy esély van arra, hogy Rossot nemcsak a múltban, hanem „a jelenben” is látjuk majd. Egy másik rajongói teória szerint Ross a Mennydörgők csapatát készül felállítani, amihez talán Yelena Belova is csatlakozni fog.

Bosszúállók: Végtelen háború húsvéti tojás

Észrevehető, hogy Yelena viselete milyen hasonlóságot mutat azzal a mellénnyel, amit Natasha viselt a Végtelen háborúban. Nem valószínű, hogy a Fekete Özvegy barátai divatból hordanak azonos jelmezt, sokkal hihetőbb, hogy pusztán egy kedves gesztusról van szó a készítők részéről, így szeretnék tiszteletüket kifejezni a Russo testvérek alkotása előtt.

A képregényekben Yelena és Natasha ellenségek, azonban azzal csak az időt pocsékolná a Marvel, ha a két karaktert egy részre összeugrasztaná, sokkal valószínűbb, hogy Florence Pugh karaktere még feltűnik a jövőben majd. Talán ő lesz a negyedik fázis új Fekete Özvegye, miután Nat feláldozta magát a Vormiron a Lélekkőért.

Natashának van huga?

Az előzetesben mikor Natasha és Yelena hosszú idő után újra találkoznak, huginak hívja Florence Pugh karakterét, de ezt nem kell szó szerint érteni. A filmből majd választ kapunk arra is, hogy milyen szoros kapcsolat van a két karakter között. Az előzetesben később csatlakozik hozzájuk még Melina is, ők hárman alkottak régen egy triót.

A Vörös Szoba

A Vörös Szobáról először a Bosszúállók: Ultron korában meséltek, de nem meglepő, hogy az orosz kiképző program fontos szerepet játszik majd Nat szólókalandjában, hiszen a Vörös Szobában több Fekete Özvegyeket is kiképeztek. Azzal hogy visszatér Oroszországba Natasha, azt reméli, hogy véget vethet a programnak, de az nem derült ki a trailerből, hogy a Polgárháború következményei miatt dönt így, vagy már korábban elhatározta, hogy leszámol a Fekete Özvegy-programmal.

A Red Guardian is megjelent

Natasha régi barátaival közösen készülnek leszámolni az orosz programmal, de a legnagyobb meglepetés, hogy a Red Guardian (David Harbour) is az ő oldalán harcol majd. David Harbour karaktere az egyik jelenetben megszökik az orosz gulágból, illetve azt is láttuk, ahogy az ott töltött idő alatt Aleksei kis híján kihízta az egyenruhát.

Fekete Özvegy új, fehér felszerelésben

A ruhatárból az összes ruhát felpróbálja Natasha, hiszen az előzetesben már láttuk azt a jelmezt, ami vélhetően a Vörös Szoba egyenruháját teszi ki, most pedig egy újabb szerelésben jelent meg a címszereplő, ám ezúttal talpig fehérben. A helyszín valahol a hófödte Oroszország lehet.

Vannak akik úgy gondolják, hogy a Disney anyagi oldalról közelítette meg a jelmezt, s a fehér szerelésre mindössze azért volt szükség, hogy növeljék az eladható reklámfigurákat, de ennél többről lehet szó, inkább azt a feladatot szolgálja a fehér jelmez, hogy beleolvadjon a tájba.

Kiképző

Egyesek már a forgatási képek után sem voltak megelégedve Kiképző jelmezével, de a legújabb képsorok után pedig egyenesen utálni fogják a Marvelt ezért a szerelésért, bár sokan hittek benne, hogy majd a film utómunkáival csodát művelnek a jelmezzel, de még nem zárhatjuk ki, hogy a bemutatóig átesik egy kisebb kozmetikán. A karakter megjelenése megegyezik azzal, amit láttunk a koncepciós vázlatokon.

Úgy tűnik, hogy a karakter feladta a labdát a Marvel Studiosnak, hiszen a képregények egyik legkeményebb rosszfiújáról van szó. Érdekes azonban, hogy a karaktert íjjal és nyíllal mutatják, amivel kapcsolatban néhány rajongói teória is napvilágot látott már, miszerint a maszk mögött Clint Bartont (Jeremy Renner) látjuk. Kételkedünk ebben, bár a fene se tudja már.

Red Guardian és Kiképző összecsapása

Kiképző személyazonosságát továbbra is homály fedi, eddig jelét sem láttuk annak, hogy ki lehet O.T. Fagbenle titokzatos karaktere, de mivel karakterét még mindig nem fedték fel a rajongók előtt, ezért továbbra is ő az első számú jelölt, aki Kiképző álarca mögött megbújhatott.

Az előzetesben két alkalommal látjuk Kiképzőt, az egyikben Fekete Özvegy nyomában egy tankkal, majd később Red Guardian-nal közös jelenetben. A kérdés csak az, hogy itt a Red Guardian képes bizonyítani, vagy a Kiképző felülkerekedik rajta, és legyőzi az oroszok Kapitányát.

Dörzsölhetjük tenyerünket, mert Budapest ezúttal tényleg Budapest lesz, azt azonban nem sikerült megtudnunk az első előzetesből, hogy Budapest milyen szerepet játszik a történetben, mi vezetett ahhoz, hogy Natasha hazatérjen Oroszországba, s leszámoljon a programmal, illetve hogy a sztori milyen hatással lesz a Marvel Moziverzum jövőjére.

Érdekes döntésnek tűnik, hogy egy olyan filmmel indítsák a negyedik fázist, ami a Polgárháború és a Végtelen háború között játszódik, de nyilvánvalóan a Marvel Studios okkal választotta ezt a filmet. Pletykák szerint a filmben akár még Robert Downey Jr. is feltűnhet Vasemberként, de már arról is hallottunk, hogy Sólyom és Bucky is beugorhat egy rövid jelenetre.    

Ezek lettek volna szerintünk a Fekete Özvegy-film előzetesének legfontosabb pillanatai, de ha valamit észrevettetek volna még, akkor feltétlen írjátok meg nekünk komment formájában.

Fekete Özvegy észak-amerikai bemutatója 2020. május 1-jén lesz.

Total
7
Shares
Previous Article
Fekete Özvegy

Befutott a Fekete Özvegy-film első előzetese, benne rengeteg budapesti helyszínnel

Next Article
A majmok bolygója

Wes Ball, Az útvesztő rendezője új A majmok bolygója filmet készít

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!