Főoldal Filmek Tom Cruise akciófilmje az űrben csak részben játszódik majd a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén
Filmek

Tom Cruise akciófilmje az űrben csak részben játszódik majd a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

Ettől a hírtől egy picit csalódottabbak leszünk.

438
Tom Cruise

Hamarosan kezdődik a Mission: Impossible 8 forgatása, és Tom Cruise csak ezután utazik az űrbe, hogy Doug Liman és Chris McQuarrie cím nélküli akciófilmjét leforgassa a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén. Eddig úgy tűnt, hogy ez lehet az első olyan akciófilm, amit teljes egészében a világűrben rögzítenek, de egy új részlet szerint csak részben fényképezik majd az ISS fedélzetén.

Tom Cruise jelenleg a Mission: Impossible nyolcadik rész forgatására készül. Várhatóan néhány héten belül Dél-Afrikában kezdődik a franchise legújabb részének a munkálatai, derült ki abból az új jelentésből, hogy mire készül a 3x Oscar-díjra jelölt színész 2023-ra – az év, ami várhatóan az űrbe repíti majd napjaink legnagyobb akciósztárját. A bejelentéskor még igazán nagy szenzációnak számított a hír, hogy Cruise lehet az első filmsztár, aki egy teljes filmet a világűrben forgat, azóta azonban az oroszok beelőzték, és leforgatták a The Challenge címen.

Miután a Space Entertainment Enterprise nevű cég, amely már korábban kijelentette, hogy társproducerként részt vesz Cruise közelgő űrfilmjének elkészítésében, nemrég felfedte lapjait a projektről, miszerint 2024 decemberére lényegében egy filmstúdiót építenek az űrben. A Variety utánajárt a magasztos állításnak, miközben többet megtudott Cruise tervezett űrfilmjéről, többek között azt is, hogy a film mekkora része fog ténylegesen a Föld légkörén kívül játszódni.

A Universal Picturesnél dolgozó forrásuk szerint az S.E.E. tervei, miszerint az űrben építene stúdiót, semmilyen kapcsolatban nincsenek Cruise közelgő filmjével, amely mindig fejlesztés alatt áll. Cruise már végzett a Mission: Impossible 7. forgatásával tavaly, és s a tervek szerint még idén befejezi annak folytatását is, így a stúdió jelenleg arra számít, hogy 2023 elején megkezdi a 200 millió dolláros, cím nélküli űrprodukció forgatását a világűrben.

A Universal jelenleg Doug Liman rendező (A holnap határa; Barry Seal – A beszállító) és Christopher McQuarrie producer (Mission: Impossible – Utóhatás; Mission: Impossible – Titkos Nemzet) forgatókönyvét várja, ami feltehetően valamikor a következő hónapokban fog elkészülni. Bár a nem mindennapi vállalkozást lassan két éve, hogy bejelentették, túl sok részletet nem közöltek. Több szaklap is megerősítette, hogy Cruise csak a film egy részét forgatja majd a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén, a projekt nagy részét a Földön veszik fel. A jelentés szerint több felvételt is egy rakétán vesznek filmre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a projektet nem egy sci-fiként kell elképzelni, hanem egy akció/kaland történetként. A cselekmény középpontjában egy srácot (Cruise) ismerünk meg, akit elhagyott a szerencséje, és hirtelen abba a különleges helyzetben találja magát, hogy ő az egyetlen ember, aki megmentheti a Földet. Az előzetes tervek szerint 2023-ban kezdődik a forgatás, így ha minden a tervek szerint halad, akkor nagy valószínűséggel valamikor 2024-ben láthatjuk ezt az őrülten ambiciózus filmet a mozivásznon.

Cruise-t legközelebb a Top Gun: Maverick című filmben látjuk 2022. május 27-én. Ezután egy teljes évet kell várnunk, ugyanis a Mission: Impossible 7.-et 2023. július 14-ére halasztották, a Mission: Impossible 8.-at pedig egészen 2024. június 28-ára halasztották.

Tom Cruise
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...