Főoldal Filmek Egy évvel megint eltolták a Mission: Impossible 7. bemutatóját
Filmek

Egy évvel megint eltolták a Mission: Impossible 7. bemutatóját

Lehetetlen küldetésnek bizonyul bemutatni Tom Cruise filmjét.

480
Mission: Impossible
Forrás: Paramount Pictures

Tegnap jelentették be, hogy a világjárványnak köszönhetően ismét eltolják Mission Impossible 7. című film bemutatóját, 2022 szeptemberéről 2023. július 14-re csúszik hátra a naptárban. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint ez hatással van a folytatásra is, hiszen Mission Impossible 8. az eredeti, 2023. júliusi dátumról 2024. június 28-ra tolódik.

Tom Cruise nevével fémjelzett blockbusterek bemutatóit nem először halasztják el a koronavírus-járvány miatt. A cím nélküli hetedik részt eredetileg 2021. július 23-án szerették volna bemutatni, de a Paramount rendszeresen több hónapot csúsztatott a megjelenéssel, többek között 2021 novemberében és 2022 májusában. Az ismételt halasztással pedig az egyik legnagyobb áldozata lett a világjárványnak a MI7.

A Mission: Impossible 7. forgatása sem úszta meg a COVID hatásai nélkül, többször is le kellett állítani a forgatást. 2020 decemberében előkerült egy felvétel, amelyen Tom Cruise verbálisan bántalmazta a stábtagokat, amiért állítólag megszegték a COVID biztonsági előírásait, s ezzel veszélybe sodorták a munkát. Cruise, aki egyben producerként is tevékenykedik, állítólag odáig ment, hogy robotokat vásárolt, hogy velük tartassa be a biztonsági protokollokat a forgatáson.

A COVID legújabb variánsa, az Omicron azonban újabb nehéz feladat elé állítja a Hollywoodot, hiszen több film bemutatóját is el kellett halasztani az év elejéről. A Sony Pictures például a Jared Leto főszereplésével készült Morbius bemutatóját tolta el január végéről április elejére, így majdnem két teljes évet kell várnunk az élőszereplős vámpír bemutatkozására az eredetileg 2020-ra kitűzött premiertől számítva. De más stúdió is a biztosra ment, és a John Wick 4. részt egészen 2023-ig tolták el.

A Mission Impossible – Utóhatás című nyolcadik rész 2018 júliusában jelent meg. A Mission Impossible 7. várhatóan az Utóhatás eseményeit viszi tovább, bár a cselekményről egyelőre kevés részletet árultak el. Annyit tudunk, hogy Cruise visszatér Ethan Hunt IMF-ügynökként, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson és Vanessa Kirby mellett, aki az előzőr részben egy fegyverkereskedőt alakított, de néhány jeleneten kívül nem sok mindenben játszott szerepet. A hírek szerint Eugene Kittredge, az IMF korábbi igazgatója, aki legutóbb az eredeti Mission: Impossible részben szerepelt, valamilyen formában visszatér majd.

Mission: Impossible
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.