Főoldal Filmek A Sony Pictures hónapokkal elhalasztotta a Morbius bemutatóját
Filmek

A Sony Pictures hónapokkal elhalasztotta a Morbius bemutatóját

Egy picit később jön csak Dr. Michael Morbius szólófilmje.

434
Morbius

Annak ellenére, hogy a Pókember: Nincs hazaút uralja a jegyeladásokat a mozikban világszerte három hete már, a Sony Pictures sokkal óvatosabb a következő képregényadaptációjával. Januárban jött volna ki a Morbius című film, azonban a stúdió kevésbé bízik a januári kasszasikerekben az Omicron variáns miatt. A stúdió ma hajnalban hivatalosan is bejelentette, hogy a következő Marvel-filmjüket január 28-ról 2022. április 1-jére halasztja.

A Daniel Espinosa által rendezett szuperhősfilm még ezzel a három hónapos halasztással is az év első Marvel-filmje lesz, de nem is jöhetett volna rosszabbkor a csúsztatás, miután a film iránti érdeklődés nemrég látványosan megugrott, ami kis részben a Nincs hazaút elképesztő sikerének volt betudható. Szóval elképzelhető, hogy a stúdió rossz döntést hozott, még akkor is, ha a világon tombol a koronavírus-járvány legújabb varriánsa.

A Sony Pictures egyelőre csak a Jared Leto főszereplésével készült Morbius című filmet tolta el, de a Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével forgatott Uncharted videojáték-adaptáció február 18-ai premierjét egyelőre nem bolygatta. Bízunk benne, hogy az élőszereplős vámpíros film eltolása lesz az egyetlen nagy halasztás az év első felében, s valahogy átvészeljük ezt a nehéz időszakot. Eközben a Paramount Pictures Sikoly című folytatása továbbra is január 14-én jött ki kizárólag a mozikban.

Azzal, hogy a Morbius viszonylag lazább januári bemutatóját törölték, átkerült egy sokkal sűrűbb időszakra, egy héttel a Paramount Pictures várva várt Sonic, a sündisznó 2. és a Universal Picrures Ambulance című filmje elé, és két héttel a Warner Bros. Legendás állatok – Dumbledore titkai című filmje bemutatjó elé. Lehet, hogy nem volt egy jól átgondolt stratégia, egy ilyen zsófolt időszakra áttenni a filmet.

A film csúsztatása mellett szól az az érv, hogy nemrég fejeződött be egy pótforgatás, amely a hírek szerint további jelenetekkel bővíti a filmet, s még többet látunk Michael Keaton által megformált Keselyűből. Szóval nem teljesen kizárt, hogy a plusz időt arra használják fel, hogy a premier előtt megpróbáljanak további meglepetésekkel kiegészíteni a történetet.

Morbius
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események