Főoldal Filmek Tom Cruise elbukta az űrversenyt, mivel az orosz The Challenge című film stábja felszállásra kész
Filmek

Tom Cruise elbukta az űrversenyt, mivel az orosz The Challenge című film stábja felszállásra kész

Mégsem Tom Cruise főszereplésével készül az első űrben forgatott film.

637
Top Gun: Maverick
Forrás: Paramount Pictures

A tervezett 12 napos forgatás közelebb lehet, mint gondoltuk. Minden jel arra utal, hogy Oroszország ebben is beelőzi az Egyesült Államokat, merthogy nem Tom Cruise filmjét fogják teljes egészében a kozmoszban leforgatni. Az oroszok bejelentették, hogy Klim Shipenko a The Challenge című filmjét tizenkét napon keresztül fogják a világűrben forgatni, ezzel pedig megelőzik Hollywood egyik legnagyobb vállalkozását.

2020 tavaszán jelentek meg az első hírek, miszerint Elon Musk és a SpaceX segítségével Tom Cruise tényleg az űrben fogja leforgatni a történelem első filmjét. Később a NASA is beszállt a projektbe, a projektet azonban máig nem kapott ütemezték be. Ideje sem lett volna nagyon az akciósztárnak, ugyanis a napokban ért véget a Mission: Impossible 7. forgatása, miközben párhuzamosan már a nyolcadik részen dolgozik Tom Cruise. Amíg várunk a bejelentésre, addig az oroszok surranópályán megverik az amerikaiakat, s ezzel történelmet írnak, ugyanis a legfrissebb hírek szerint már a küszöbön állnak a forgatással.

Ha minden a tervek szerint megy, akkor a The Chellange produkciós stábját október 5-én fogják fellőni a világűrbe. A csapat az elmúlt egy évben a moszkvai Jurij Gagarin Kozmonauta Kiképző Központban edzett a feladatra. A létesítmény szeptember 16-án megadta a forgatáshoz szükséges engedélyt, a csapat most már rajtra készen várja a nagy napot, hogy beírják magukat a világtörténelembe.

Sokan úgy tekintenek az orosz és amerikai filmre, mint a modernkori űrversenyre Hollywood és Oroszország között. Az orosz Channel One vezérigazgatója, Konstantin Ernst azonban nem ért egyet ezzel a kijelentéssel. Ők jobban örültek volna annak, ha az amerikai sztárral egyszerre dokkolnak a Nemzetközi Űrállomáson – olvasható a Variety írásában. Ernst szerint sokkal jobban élvezték volna a közös filmforgatást, valamint az 1972-es amerikai és szovjet közös űrmisszióihoz hasonlította a két projektet.

Doug Liman és Tom Cruise csapata még nem állt össze. Az egyik stúdió hajlandó lenne megfinanszírozni a hajmeresztő mutatvány 200M dolláros minimum költségvetését, de még semmit sem jelentettek be hivatalos. A szóbeszéd szerint ez a stúdió a Universal Pictures lehet, de a stúdió még nem reagált a hírre. A SpaceX mellett pedig a NASA is kiveszi a részét a projektből, amit egyúttal az űrkutatás népszerűsítésére használ majd a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal.

Tom Cruise
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...