Top Gun: Maverick

Tom Cruise elbukta az űrversenyt, mivel az orosz The Challenge című film stábja felszállásra kész

Mégsem Tom Cruise főszereplésével készül az első űrben forgatott film.

A tervezett 12 napos forgatás közelebb lehet, mint gondoltuk. Minden jel arra utal, hogy Oroszország ebben is beelőzi az Egyesült Államokat, merthogy nem Tom Cruise filmjét fogják teljes egészében a kozmoszban leforgatni. Az oroszok bejelentették, hogy Klim Shipenko a The Challenge című filmjét tizenkét napon keresztül fogják a világűrben forgatni, ezzel pedig megelőzik Hollywood egyik legnagyobb vállalkozását.

2020 tavaszán jelentek meg az első hírek, miszerint Elon Musk és a SpaceX segítségével Tom Cruise tényleg az űrben fogja leforgatni a történelem első filmjét. Később a NASA is beszállt a projektbe, a projektet azonban máig nem kapott ütemezték be. Ideje sem lett volna nagyon az akciósztárnak, ugyanis a napokban ért véget a Mission: Impossible 7. forgatása, miközben párhuzamosan már a nyolcadik részen dolgozik Tom Cruise. Amíg várunk a bejelentésre, addig az oroszok surranópályán megverik az amerikaiakat, s ezzel történelmet írnak, ugyanis a legfrissebb hírek szerint már a küszöbön állnak a forgatással.

Ha minden a tervek szerint megy, akkor a The Chellange produkciós stábját október 5-én fogják fellőni a világűrbe. A csapat az elmúlt egy évben a moszkvai Jurij Gagarin Kozmonauta Kiképző Központban edzett a feladatra. A létesítmény szeptember 16-án megadta a forgatáshoz szükséges engedélyt, a csapat most már rajtra készen várja a nagy napot, hogy beírják magukat a világtörténelembe.

Sokan úgy tekintenek az orosz és amerikai filmre, mint a modernkori űrversenyre Hollywood és Oroszország között. Az orosz Channel One vezérigazgatója, Konstantin Ernst azonban nem ért egyet ezzel a kijelentéssel. Ők jobban örültek volna annak, ha az amerikai sztárral egyszerre dokkolnak a Nemzetközi Űrállomáson – olvasható a Variety írásában. Ernst szerint sokkal jobban élvezték volna a közös filmforgatást, valamint az 1972-es amerikai és szovjet közös űrmisszióihoz hasonlította a két projektet.

Doug Liman és Tom Cruise csapata még nem állt össze. Az egyik stúdió hajlandó lenne megfinanszírozni a hajmeresztő mutatvány 200M dolláros minimum költségvetését, de még semmit sem jelentettek be hivatalos. A szóbeszéd szerint ez a stúdió a Universal Pictures lehet, de a stúdió még nem reagált a hírre. A SpaceX mellett pedig a NASA is kiveszi a részét a projektből, amit egyúttal az űrkutatás népszerűsítésére használ majd a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal.

Tom Cruise
Total
11
Shares
Previous Article
Dűne

Egy erős kezdést vett a Dűne a nemzetközi jegypiacon, akár a 40M dolláros nyitóhétvége is összejöhet

Next Article
Jonathan Majors Kang

Jonathan Majors azt állítja, hogy meghallgatás nélkül kapta meg a hódító Kang szerepét

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!