Főoldal Filmek A NASA megerősítette, hogy Tom Cruise a nemzetközi űrállomáson forgat akciófilmet
FilmekBREAKING

A NASA megerősítette, hogy Tom Cruise a nemzetközi űrállomáson forgat akciófilmet

Már biztos, hogy Tom Cruise az űrbe megy, és a NASA pedig megerősítette, hogy teljes egészében a Nemzetközi Űrállomáson forgatják majd az akciófilmet.

467
Tom Cruise

Már biztos, hogy Tom Cruise az űrbe megy, és a NASA pedig megerősítette, hogy teljes egészében a Nemzetközi Űrállomáson forgatják majd az akciófilmet.

Tegnap este futótűzként terjedt végig a világhálón a hír, miszerint Tom Cruise nem mindennapi feladatra szánta el magát, ugyanis a világon elsőként olyan akciófilmet készül forgatni, amit első képkockától az utolsóig a világűrben vesznek filmre. A hírt a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, azaz maga a NASA adminisztrátora Twitteren erősítette meg. Jim Bridenstine közösségi oldalon számolt be, hogy tárgyalnak a színésszel, hogy a Top Gun vadászgépe és a Feledés űrhajója után a világűrben próbálja ki magát az akciósztár.

Több hollywoodi alkotásban is jártunk már az ISS fedélzetén képzeletben, elég csak az Életre gondolni, de most először forgatnak egy komplett filmet a fedélzetén. Akárcsak a rajongók, a NASA is nagyon izgatottan várja a projektet, ami nem utolsó sorban hatalmas reklám is az űrkutatási ügynökségnek, miközben ezzel szeretnék inspirálni az új generáció mérnökeit és tudósait, hogy valóra váltsák a NASA ambícióz terveit.

A tegnapi hírből már kiderült, hogy egészen neves támogatókra talált Cruise, hiszen a NASA mellett Elon Musk és a SpaceX űrügynöksége is partner lesz ebben a történelmi eseményben. Bár konkrétumokat még nem árultak el a filmről, hiszen nagyon korai fázisban tart a projekt, még kiszemelt forgatókönyvírót és rendezőt sem találtak a filmre, de egészen biztosan egy eredeti történetről beszélünk, legalábbis abban a tekintetben biztosan, hogy ilyen narratív filmet elsőként fognak a világűrben forgatni.

Ezenkívül megerősítették azt, hogy a szóban forgó új film nem áll majd kapcsolatban Mission: Impossible egyik bejelentett folytatásával sem, melyek forgatásait már hetek óta leállították a koronavírus-járvány miatt, ez pedig rányomta bélyegét a bemutatókra is: a Mission: Impossible 7. 2021. november 19-én, míg a nyolcadik rész csak 2022. november 4-én.

A háromszoros Oscar-díjra és a háromszoros Golden Globe-nyertes Tom Cruise legközelebb december 24-én tér repül be a mozikba a Top Gun: Maverick pilótafülkéjében.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.