Főoldal Előzetesek Tobin Bell visszatér a Fűrész X hátborzongató első előzetesében
Előzetesek

Tobin Bell visszatér a Fűrész X hátborzongató első előzetesében

Fűrész visszatért, és véres bosszúra készül Mexikóban.

38

A brutális poszter után megjelent a Fűrész X első előzetese. A Lionsgate már jó ideje próbálja a Fűrész-franchise-t a horror műfaj legmagasabb szintjére emelni, és a rajongók már nagyon várják a sorozat tizedik filmjét. A Fűrész X alig néhány hónap múlva érkezik a mozikba, de már most kaptunk néhány ízelítőt hozzá, hogy mire is számíthatunk ősszel. Emellett először láthattuk a franchise-ba visszatérő bábut, Billyt, valamint a Jigsaw-t alakító Tobin Bellt is.

A Fűrész hét résszel indult, kezdve James Wan (Aquaman) 2004-es áttörő filmjével, majd a Fűrész 7. – Az utolsó fejezet 2010-ben fejeződött be. A finálét követően a franchise jó időre jégre került, majd két reboot készült, több-kevesebb sikerrel. 2017-ben a Jigsaw Kramer titkos első tanítványának történetét mesélte el, akit még az első Fűrész előtti rossz cselekedeteinek korai szakaszából toboroztak. A Spirál: Fűrész hagyatéka (2021) egy másolót mutatott be, aki Jigsaw örökségét felhasználva még csavarosabb gyilkos játékokkal állt elő, ám mindkét próbálkozás nagyon rossz visszhangot kapott, ezért a Lionsgate hagyta a rebootot, és a gyökerekhez tértünk vissza, ehhez pedig kellett, hogy a rajongók által kedvelt Tobin Bell mellett visszatérjen a franchise rutinos rendezője, Kevin Greutert is.

A film idővonaláról már korábban kiderült, a Fűrész X az első két film eseményei között fog játszódni, és “egy beteg és kétségbeesett Johnra összpontosít, aki Mexikóba utazik egy kockázatos és kísérleti orvosi beavatkozásra, a rákja csodaszerének reményében – csakhogy rájön, hogy az egész művelet egy átverés, amivel a legkiszolgáltatottabbakat akarják átverni. A hírhedt sorozatgyilkos új céllal felfegyverkezve tér vissza a munkájához, és a rá jellemző zsigeri módon, fondorlatos, elborult és zseniális csapdák segítségével veszi a szélhámosok fejét.”

A filmhez kiadott rövid leírásból kiderült tehát, hogy Fűrészt inkább egy bosszúálló antihősként, mint egyenesen gonosztevőként próbálnák meg ábrázolni az új részben. A népszerű horrorfranchise tizedik részét Kevin Greutert (Fűrész VIFűrész VII) rendezi Peter Goldfinger (FűrészSpirál) és Josh Stolberg forgatókönyve alapján.

A stáblistán szerepel még Synnove Macody Lund, Steven Brand, Michael Beach, Renata Vaca, Paulette Hernandez, Joshua Okamoto és Octavio Hinojosa, a szereplők között pedig Shawnee Smith-t láthatjuk Amanda Young szerepében.

A Fűrész X szeptember 29-én fog debütálni a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Argylle: A szuperkém
Előzetesek

A Kingsman rendezője nem spórolt a sztárokkal – az Argylle: A szuperkém előzetesében Dua Lipa elcsavarja Henry Cavill fejét

Kibújt a macska a zsákból, bemutatták az Argylle: A szuperkém őrületes előzetesét,...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Magyarul is megnézheted a véres játékok kezdetét Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második előzetesében

Nézd meg magyar szinkronnal Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második...

Marvelek
Előzetesek

A Marvelek harmadik előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

Nézd meg a Marvelek új előzetesét magyar szinkronnal.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája új előzetese bemutatja Panem disztópikus világát

Rachel Zegler és Tom Blyth életükkel daccol Az éhezők viadala: Az énekesmadarak...