Főoldal Játékok Több régi Assassin’s Creed is kaphat remake változatot
Játékok

Több régi Assassin’s Creed is kaphat remake változatot

A Ubisoft vezérigazgatója megerősítette az eddigi pletykákat.

492
Assassin's Creed
Forrás: Ubisoft

A júniusi Ubisoft Forwardon bemutatta a francia videójáték kiadó és fejlesztő a következő címeit. 2024-ben két nagyobb nyitott világú játékkal is készülnek, hiszen augusztus végén jön a Star Wars Outlaws, novemberben pedig az Assassin’s Creed Shadows. Utóbbi egy nagy múltú széria legújabb darabja és a szamurájos kalandon kívül hivatalosan és pletykák szintjén is tudjuk, hogy megannyi új résszel bővülhet az orgyilkos széria. A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot megerősítette, hogy a régebbi Assassin’s Creed játékok közül többnek is jöhet a remake-je.

Június 27-én tettek közzé a Ubisoft oldalán egy rövid interjút Guillemottal. A vezérigazgató itt elmondta, hogy számos új játékkal készülnek. Több technológiai fejlesztést is bevezettek a saját belső fejlesztésű grafikus motorjaikon (Snowdrop és Anvil), amelyekkel sokkal élőbb és részletesebb nyitott világot tudnak alkotni a fejlesztőik. Továbbá a generatív mesterséges intelligenciákkal is szeretnék fejleszteni az NPC-ket a játékaikban. Az interjúban aztán rákérdeztek arra, hogy mik a jövőbeli terveik, amelyre a vezérigazgató a következőt válaszolta.

„Először is, a játékosok izgatottak lehetnek néhány remake miatt, ami lehetővé teszi számunkra, hogy újra elővegyünk néhány korábbi játékot, és modernizáljuk őket; néhány régebbi Assassin’s Creed-játékunkban vannak olyan világok, amelyek még mindig rendkívül gazdagok. Másodszor, hogy válaszoljak a kérdésedre, rengeteg élménybeli változatosság lesz. A cél az, hogy az Assassin’s Creed-játékok rendszeresebben jelenjenek meg, de nem az, hogy minden évben ugyanaz az élmény legyen. Rengeteg jó dolog várható, többek között az Assassin’s Creed Hexe, amelyet már bejelentettünk, és amely egy teljesen más játék lesz, mint az Assassin’s Creed Shadows. Szerintem meg fogjuk lepni az embereket” – mondta Yves Guillemot.

2023 augusztusában röppent fel a pletyka, hogy a Skull and Bones játék fejlesztője, a Ubisoft Singapore dolgozik a 2013-as Assassin’s Creed IV Black Flag remake változatán, amely a széria egyik legsikeresebb darabja volt. A Ubisoft eddig ezt nem erősítette meg és Guillemot most sem mondott konkrét címeket, de elég nagyot tudnánk fogadni arra, hogy erről a játékról lehet szó. Ugyanakkor az már hivatalos évek óta, hogy az Assassin’s Creed Shadows megjelenésével egy időben rajtol el a korábban Assassin’s Creed Infinity, most már Animus Hub néven emlegetett közös platform, amely minden jövőben érkező új játék közös felülete lesz, nagyjából a Call of Duty HQ alapján. Ez a hub lehetővé teszi, hogy megannyi különálló játékot egy helyen érjünk el, amelybe a korábbi részek remake-jei is beletartozhatnak, ahogy multiplayer címek is.

Az Assassin’s Creed Shadows után pedig a Codename Hexe játék van beígérve, amely egy merőben új játékmenetet ígér a boszorkányüldözések korában. A rajongók évek óta kérik a Ubisoftot, hogy újítsák fel a legelső részt, a 2007-es Assassin’s Creed játékot, hiszen az mára jócskán elavult. Egy remake igazán kijárhat annak is. Némileg aggodalomra adhat okot, hogy a Ubisoft más franchise-zainak remake változatai, mint a Splinter Cell Remake és a Prince of Persia The Sands of Time remake játékok évek óta késnek, nem készülnek. Míg előbbiről nem mondtak semmi biztosat, addig utóbbit folyamatosan csúsztatják és legújabb hivatalos bejelentés szerint is csak 2026-ban érkezhet. Addig viszont a feudális Japán következik, hiszen az Assassin’s Creed Shadows november 15-én jön PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re, továbbá Apple macOS és iPadOS rendszerekre is.

Assassin's Creed IV Black Flag
Forrás: Ubisoft
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Nyilvánosan is bocsánatot kért a Ubisoft az Assassin’s Creed Shadows kapcsán

Azt ígérik a japán játékosoknak, hogy megjelenésig még finomítanak a játékon.