Főoldal Játékok Mozgás közben is nagyon látványos az Assassin’s Creed Shadows
Játékok

Mozgás közben is nagyon látványos az Assassin’s Creed Shadows

Az új szamurájos Assassin’s Creed játékmenete izgalmasnak ígérkezik.

221
Assassin's Creed Shadows
Forrás: Ubisoft

Június 10-én tartották a Ubisoft Forward showt, amelynek keretében végre egy teljes értékű gameplay videót is mutattak az Assassin’s Creed Shadows játékból. Az orgyilkos széria legújabb része a feudális Japánban játszódik, amelyben két irányítható főszereplőt is kapunk: a sinobi asszaszin Naoe és a szamuráj Jaszuke személyében.

Hosszú várakozás után végül idén májusban leplezte le a Ubisoft az Assassin’s Creed Shadowst. A francia fejlesztő és játékkiadó legsikeresebb franchise-za az Assassin’s Creed, amely a nizárita orgyilkos testvériség és a Templomos Lovagrend korokon átívelő konfliktusáról szól. A lopakodós nyitott világú széria az utóbbi években egyre inkább elment a soulslike harcstílus és az RPG felé, az Assassin’s Creed Shadows is ezt a vonalat viszi tovább. Az új játék a 16. századi feudális Japánba kalauzol el, amely az egymással háborúzó szamurájklánok korszaka volt.

A játék májusban csak egy CGI ízelítőt kapott, ám most végre a játékmenetet is láthatjuk mozgás közben. A tizenhárom perces videó egy küldetést vezet végig a játékból. Az afrikai származású szamuráj Jaszuke ellátogat Fukuchiyama településébe. A szamuráj itt összetűzésbe kerül a helyi földesúr embereivel, akiket sikeresen legyőz. Jaszuke képviseli a játékban a közelharcot. Erejét kihasználva veszi fel a harcot az ellenséggel, brutális harcokban lehet részünk. Látszik, hogy a Ubisoft sokat fejlesztett a jól bejáratott játékelemeken. Megjelenik a rombolhatóság, az ellenségek egyes páncélelemeit törhetjük össze, hogy aztán a gyenge pontokon halálos csapásokat vigyünk be. A harc után megjelenik a másik főszereplő Naoe is, aki egyedül beszivárog a közeli erődbe. Naoe képviseli itt az igazi asszaszin harcmodort. Sinobiként könnyedén, észrevétlenül tudunk vele mozogni. Fontos lesz a rejtőzködés és a terep és látásviszonyok kihasználása. A Tom Clancy’s Splinter Cell szériához hasonlóan kiiktathatjuk a lámpákat, hogy a sötétben tudjunk mozogni vagy lecsapni. A videó alapján nagyon sokat fejlődött a játék grafikailag és játékmenetben is az elődeihez képest.

Izgalmasnak ígérkezik az Assassin’s Creed Shadows. A rajongók évek óta kérték, hogy legyen ez szamurájos rész is az orgyilkos szériában. A játék november 15-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. Az előrendelés már él, akik a nagyobb csomagokat vagy a Ubisoft+ Premiumot veszik meg, azok három nappal korábban kezdhetnek bele a kalandba.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Elon Musk kritizálta az Assassin’s Creed Shadows fekete főszereplőjét, a Ubisoft fejlesztői reagáltak rá

A sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás valóban megöli a művészetet?

Star Wars Outlaws
Játékok

Mos Eisley kapta a főszerepet a Star Wars Outlaws új előzetesében

Izgalmasnak ígérkezik az új Star Wars játék a gameplay alapján is.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Mozgás közben is látható az Assassin’s Creed Shadows

A Ubisoft bemutatta az új Assassin’s Creed játékmenetét.