Főoldal Filmek Több név is felmerült, hogy ki rendezheti a Bosszúállók: A Kang-dinasztiát és a Titkos háborút
Filmek

Több név is felmerült, hogy ki rendezheti a Bosszúállók: A Kang-dinasztiát és a Titkos háborút

A két Bosszúállók-filmet egy rutinos rendezőre bízhatják.

376
Bosszúállók: Végjáték
Forrás: Marvel Studios

A Bosszúállók: Titkos háborúnak még nincs rendezője, a Bosszúállók: A Kang-dinasztiának pedig már nincs rendezője, miután Destin Daniel Cretton távozott a projekt éléről. A Marvel Studios hivatalosan nem kommentálta a pletykákat, de több rendezői név is felmerült, köztük egy rutinos is annak kapcsán, hogy kik hozhatják tető alá ezeket a mozifilmeket.

Joss Whedon vezetésével mutatták be először a Bosszúállókat a 2012-es első filmben, majd a rendező visszatért a Bosszúállók: Ultron kora című folytatással, ezután pedig a Russo testvérek vették kezelésbe a Föld leghatalmasabb hőseit a Thanos elleni csatában. A Bosszúállók: Végtelen háborúval és a Bosszúállók: Végjátékkal magasra tették a mércét, nehéz lesz megközelíteni vagy túlszárnyalni az előző két film sikerét.

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia és a Bosszúállók: Titkos háború mindössze egy év különbséggel fog kijönni, így joggal merül fel a kérdés, hogy a Marvel Studios miért nem egy rendezőben gondolkozik, miért szeretné két filmesre bízni ezt a két projektet. A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája rendezőjét szerették volna a következő Bosszúállók-film rendezői székébe ültetni, a Titkos háborúról nem született döntés.

Daniel Richtman bennfentes szerint a Pókember-trilógia és a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezője, Sam Raimi esélyes mindkét film rendezésére. Döntés még nem született, ezt jól mutatja, hogy Justin Benson és Aaron Moorhead, a Holdlovag, a Loki 2. évad és a közelgő Daredevil: Born Again duójának nevei is felmerültek lehetőségként. Egyelőre nincs döntés, de ők számítanak a legnagyobb esélyesnek, és a legnagyobb különbség, hogy a stúdiónál történt változtatások után már nem két, hanem egy rendezőben gondolkodnak, egy személyre szeretnék bízni a két Bosszúállók-filmet. A döntés érthető és logikus, mivel a két projekt szorosan kapcsolódik majd egymáshoz.

Erősödnek azok a pletykák, hogy változni fog a Bosszúállók: A Kang-dinasztia címe, és Kang, a Hódító helyett esetleg Doctor Doom lehet a Bosszúállók következő nagy főellensége. A 2015-ös Titkos háború-képregénysorozatban Doom ellopta a The Beyonders erejét, és létrehozta a saját “Battleworldjét”, amikor a Marvel és az Ultimate Univerzumok megsemmisültek.

A gonosztevő Molecule Man erejét használva (sok rajongó szerint Lokit fogják felhasználni erre a célra), Doom éveken át császárként uralkodott, mielőtt a mesterkélt valóság összeomlott körülötte, és egy új világ született a helyén. A Marvel Studios várhatóan ezt dolgozza majd fel, és ezzel fogják újraindítani a Marvel Moziverzumot.

A forrás hozzáteszi, hogy a Fantasztikus Négyes, a Shang-Chi 2., a Pókember 4. és a Deadpool 3. mind-mind a Bosszúállók-filmeket fogja felvezetni a The Multiverse Saga utolsó fináléjában. Bejelentés nincs, de pletykák szerint fejlesztés alatt áll a Thor 5., az Örökkévalók 2., a Doctor Strange 3. és a Fekete Párduc 3.

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia a tervek szerint 2026. május 1-jén érkezik, majd a Bosszúállók: Titkos háború követi 2027. május 7-én.

Bosszúállók
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...