Főoldal Filmek A Bosszúállók: A Kang-dinasztia írója után Destin Daniel Cretton rendező is távozik
Filmek

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia írója után Destin Daniel Cretton rendező is távozik

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia rendező más projektre koncentrálhat a jövőben.

469
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

Alig néhány napja írtunk arról, hogy milyen gondok lehettek a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvével, amiért Jeff Loveness írót kirúgták, most itt az újabb meglepetés. Kiemelnénk, hogy hivatalosan egyik hírt sem erősítették meg, de ahogy a korábbi cikkünkben már pedzegettük a témát, Destin Daniel Cretton rendező is távozhat a projektről.

A Deadline adta hírül először, Destin Daniel Cretton rendező úgy döntött, hogy lemond a Bosszúállók: A Kang-dinasztia rendezői posztjáról és a Marvel Studios más projektjeire fókuszál. A lap információi szerint a direktor döntött úgy, hogy átadja másnak a stafétabotot, de a jövőben is a család tagja lesz, hiszen a Marvel Studios készülő más produkcióinál vállal nagyobb szerepet.

A Bosszúállók: A Kang-dinasztia bemutatója még nagyon messze van, a változtatások után a filmet csak 2026. május 1-jén láthatják a rajongók. Ezt követően egy évvel később érkezik a Bosszúállók: Titkos háború a Marvel Moziverzum 6. fázis lezárásaként, szóval még korai a vészharangot kongatni, hogy rendező nélkül maradt a következő nagy projekt.

Cretton jelenleg a Wonder Man című sorozatán dolgozik, amelyet Andrew Guesttel közösen készítenek, aki a showrunner szerepét tölti be. Bár sokáig semmit nem lehetett hallani a készülő sorozatról, titokban már bekapcsolták a kamerákat, és Cretton az első két epizódot leforgatta. A sorozat forgatása az amerikai hálaadás után folytatódik. A Wonder Man az új Marvel Spotlight banner alatt fog futni, ezek olyan sorozatok, amelyek önálló történeteket mesélnek el, és nem kapcsolódnak a nagy Marvel Moziverzum eseményeihez. Ilyen lesz egyébként a januárban érkező Echo.

A Disney+ sorozata mellett a rendező jelenleg is dolgozik az általa rendezett, több mint 432 millió dolláros globális bevételt hozó Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája folytatásán. Ez a film a valaha volt legnagyobb bevételt hozó ázsiai főszereplővel készült szuperhősfilm, és 94,6 millió dolláros nyitórekordot is magáénak tudhat a négynapos hétvégén.

Destin Daniel Cretton
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.