Főoldal Filmek Kiderült, mi volt a gond a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvével, amiért kirúgták Jeff Loveness írót?
Filmek

Kiderült, mi volt a gond a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvével, amiért kirúgták Jeff Loveness írót?

A teljes Kang Tanácsot dobhatják, és jöhet egy teljesen új főgonosz a folytatásban. Doctor Doom?

5k
A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Forrás: Marvel Studios

Nem először halljuk ezt a pletykát, de egy megbízható forrás azt állítja, hogy Jeff Loveness írót egészen biztosan levették a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvéről, mert a Marvel Studios kezd eltávolodni az eredeti tervétől, hogy Kang, a Hódító legyen a The Multiverse Saga központi karaktere és egyben főgonosza.

Rengeteg találgatás övezi a The Multiverzum Saga terveit, különösen A Hangya és a Darázs: Kvantumánia negatív reakciói után. A Loki 1. évada után a film főszereplőinek kellett volna megteremteniük az alapokat, hogy Kang, a Hódító legyen az MCU 4-5-6. fázisának főgonosza. Aztán egy másik problémával sem számolt a Marvel Studios, hogy a Kangot alakító Jonathan Majors-t letartóztatják bántalmazási ügye miatt. A bíróság még nem hozott ítéletet, de attól függően, hogyan döntenek a bírák, Majors órái meg vannak számlálva a Marvel Moziverzumban.

A The Ringer’s House of R podcastben Joanna Robinson, az MCU: The Reign of Marvel Studios szerzője osztotta meg a legújabb információkat arról, hogy hol tartanak a következő Bosszúállók-filmmel, és megerősítette, hogy Jeff Loveness kiszállt a projektből.

Nemrég hallottam valakitől… a forgatókönyvíró Jeff Loveness, a Kvantumánia írója, és aki A Kang-dinasztiát írta volna… na szóval a pletykák megerősítést nyertek. Megerősítették nekem, hogy már nem dolgozik a Marvelnek. Megkérdeztem az illetőt, hogy miért, és azt válaszolta, mert teljesen magával ragadta ez a Kang-sztori, és valószínűleg [a Marvel] rövidre zárja ezt a szálat hamarosan.

Úgy tűnik, a Marvel Studios elvesztette a hitét abban, hogy Loveness képes lesz folytatni Kang történetét, bár a nagyobb probléma az lehet, hogy teljesen hátat fordítanak az alapkoncepciójuknak, és hagyják az időutazást. A Loki 2. évadfináléja remek kiinduló alap lenne, hogy egy új nagy gonosz átvegye Kang szerepét, és a Kangok Tanács elpusztításáért járó babérokat learassa.

Továbbra is a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája rendezője, Destin Daniel Cretton a film hivatalos rendezője, de ne vegyünk mérget rá, hogy ez így marad. A dolgok jelenlegi állása szerint bármi megtörténhet, és amennyiben a film cselekménye jelentős változáson megy keresztül, akkor ki tudja, hogy mi történik a rendezővel. A legtöbb rajongó jobban örült volna, ha a Shang-Chi folytatásán dolgozik Cretton, de helyette a Disney+ Wonder Man című sorozatán ügyködik, amelyről nemrég felröppentek olyan pletykák, hogy talán a Marvel Studios törölte azt is.

Augusztus végén jött a hír, hogy a Bosszúállók: Titkos háború írójától is megváltak. A WandaVízió és a Doctor Strange az őrület multiverzumában írója, Michael Waldron dolgozott a filmen, de utóbbival nem voltak kibékülve a rajongók és a kritikusok sem, ezért a stúdió dönthetett úgy, hogy megválnak az írótól. Vannak, akik máris azt szorgalmazzák, hogy a Loki 2. évadának vezető írója, Eric Martin vegye át mindkét Bosszúállók-projektet, de Lovenesshez és Waldronhoz hasonlóan ő is ugyanabból a csoportból érkezett, akiket a Marvel Studios a The Infinity Saga befejezése után bérelt fel. Mások szerint a legjobb választás lehet, ha a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték íróihoz, Christopher Markushoz és Stephen McFeelyhez fordulnak.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.