Főoldal Filmek Egy bennfentes elmondása szerint a Bosszúállók: A Kang-dinasztia és a Titkos háború írói távozhattak
Filmek

Egy bennfentes elmondása szerint a Bosszúállók: A Kang-dinasztia és a Titkos háború írói távozhattak

Leváltották a Bosszúállók: A Kang-dinasztia és a Titkos háború forgatókönyvíróit.

442
Bosszúállók

Amikor felröppent a hír, hogy Jeff Loveness írja majd a következő Bosszúállók-film forgatókönyvét, akkor észszerű és logikus lépésnek tűnt a Marvel Studios részéről, mivel A Hangya és a Darázs: Kvantumánia cselekménye vezeti fel lényegében a Bosszúállók főellenségét, és azt a bizonyos filmnek a szkriptjét szintén Loveness írta.

A dolgok ott fordultak rosszra, amikor a Kvantumánia kijött februárban és pocsék kritikákat kapott. A Hangya története a The Multiverse Saga alappilléreként volt beharangozva Kang, a Hódító bemutatásával, és a korai trailerek alapján még nem mutatkoztak meg a film gyengeségei. Aztán kijött a film, és minden rosszra fordult.

Ami Michael Waldront illeti, a Marvel Studios őt választotta a Bosszúállók: Titkos háború forgatókönyvének elkészítésére. Waldron korábban olyan sorozatokon dolgozott, mint a Rick és Morty, de már a WandaVízió és a Doctor Strange az őrület multiverzumában megalapozta volna számára a következő projektet.

Míg az a Disney+ tévésorozat méltán kapott pozitív kritikákat, a Doctor Strange folytatása nem egészen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Bár azt semmiképpen se lehet mondani, hogy rossz lett volna a folytatás, mégsem volt olyan őrült, mint amilyennek a címe beállította. A premier után a rajongók elgondolkodtak azon, hogy Waldronban megvan biztosan megvan az a képesség, ami egy olyan hatalmas filmhez kell, mint a Titkos háború?

Már korábban is pletykáltak arról, hogy Loveness kiszállt a történetből, és valaki más írja át A Kang-dinasztia forgatókönyvét, de egy megbízható bennfentessel rendelkező forrás most azt állítja, hogy mindkét Bosszúállók-film írók nélkül maradt.

Őszintén szólva nem meglepő, hogy a Marvel Studios irányt vált, hiszen a viszonylag kevés tapasztalattal bíró Loveness és Waldron szerepe a kezdetektől merész vállalkozásnak tűnt, hogy két ilyen fontos filmre szerződtettétek őket. Az utóbbi produkciók és különösen a Bosszúállók: Végjáték hatalmas sikere után egyszerűen kizárt, hogy bármelyik film is elbukjon a kasszáknál és kritikákban is elmaradjon az előző filmtől. Kevin Feige biztosra megy, s inkább a képregénytörténetekben nagyobb jártassággal bíró írókat keresnek erre a feladatra.

Két név már fel is bukkant, Phil Lord and Christopher Miller, a Pókverzum-trilógia készítőiről kezdtek beszélni, hogy talán őket kérhetik majd fel a feladatra, mivel nekik már van jártasságuk a multiverzumban.

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája rendezője, Destin Daniel Cretton továbbra is A Kang-dinasztia rendezője, míg meg nem erősített hírek szerint a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! rendezője, Ryan Coogler zárja majd a The Multiversa Saga történetét a Titkos háborúval.

Jelen állás szerint az említett két film bemutatóját 2026. május 1-jére, illetve 2027. május 7-ére tervezik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.