Főoldal Filmek Több mint 1300 színész és művész cenzúrával vádolja a nyugati hatalmakat, és Melissa Barrera mellett is kiálltak
Filmek

Több mint 1300 színész és művész cenzúrával vádolja a nyugati hatalmakat, és Melissa Barrera mellett is kiálltak

Sokan elfogadhatatlannak tartják, amiért kirúgták Melissa Barrerát a Sikoly VII. főszerepéből.

366
Sikoly
Forrás: Spyglass Media Group

Több mint 1300 színész és művész írta alá azt a levelet, amelyben elítélik a cenzúrát, hogy a stúdiók és más intézmények szankciókkal sújtsák azokat, akik hangot adnak az Izrael-Palesztin háborúról a közösségi médiában. Az esetre azután került sor, hogy a közelmúltban több ezzel kapcsolatos incidens is történt, említik a Sikoly VII. sztárjának, Melissa Barrerának a kirúgását is.

A levelet az Artists for Palestine UK tette közzé csütörtökön. Az aláírók között van az Oscar-díjas Olivia Colman, Harriet Walter (Star Wars: Az ébredő Erő), Aimee Lou Wood (Sex Education), Siobhán McSweeney (Derry Girls), Paapa Essiedu (I May Destroy You), Youssef Kerkour (Napóleon), Nicola Coughlan (Derry Girls, Bridgerton), Lolly Adefope (Ghosts) és Emma Seligman (Bottoms).

A “művészeti és kulturális ágazatnak” címzett levél azzal vádolja “a nyugati országok számos kulturális intézményét”, hogy “szisztematikusan elnyomják, elhallgattatják és megbélyegzik a palesztin hangokat és nézőpontokat”.

“Ez azt jelenti, hogy célba vették a palesztinokkal szolidaritást vállaló művészeket és művészeti dolgozókat, és ez fenyegetést jelent rájuk nézve, valamint előadások, vetítések, beszélgetések, kiállítások és könyvbemutatók lemondásával jár” – olvasható a továbbiakban.

A levél különböző incidenseket említ, és ezek többnyire a brit művészetre és irodalomra összpontosítanak, de Barerra kirúgását is köztük említik. November 21-én röppent fel a hír, hogy a gázai konfliktusról posztolt közösségi falára a franchise új sztárja, de ezt nem nézte jószemmel a Radio Silence ezért kirúgták a színésznőt. Az eset nagy port kavart a médiában, majd nem sokkal később kiderült, hogy a társszereplő Jenna Ortega szintén nem kap szerepet a folytatásban. Előbb ütemezési konfliktusról lehetett olvasni, később már arról jelentettek, hogy valójában Ortega gázsija annyira megnőtt, hogy hétjegyű összeget szeretett volna a szerepért, és ezt nem tudták megadni neki.

Sikoly
Forrás: Spyglass Media Group

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Sikoly VI
Filmek

Neve Campbell-t nem lepné meg egy telefonhívás, miután bedőlt a Sikoly VII

A Sikoly eredeti főszereplőjén múlhat a franchise jövője.

Abigail
Előzetesek

Az Abigail előzetesében a Radio Silence és Melissa Barrera bemutat egy horrorfilmet egy balerina vámpírról

A gyerekek márpedig szörnyetegek is tudnak lenni, derült ki az Abigail előzeteséből.

Sikoly VI
BREAKINGFilmek

Melissa Barrera és Jenna Ortega után a Sikoly 7. rendezője is lelépett

A Sikoly 7. rendező egy álomnak nevezte a munkát, ami rémálommá változott.