Főoldal BREAKING Melissa Barrera dobta a Sikoly VII. főszerepét, miután antiszemita megjegyzése miatt a Spyglass Media kirúgta
BREAKINGFilmek

Melissa Barrera dobta a Sikoly VII. főszerepét, miután antiszemita megjegyzése miatt a Spyglass Media kirúgta

Antiszemita bejegyzést tett közzé az Izrael-Hamasz konfliktusról, menni kell Melissa Barrerának a Sikoly-folytatásából.

421
Sikoly VI
Forrás: Spyglass Media Group

A Sikoly VI sztárja, Melissa Barrera nem tér vissza a slasher-franchise közelgő, hetedik részében. Barrera játszotta az elmúlt két részben Sam Carpenter szerepét, s egyben ő volt a franchise egyik új főszereplője Jenna Ortega mellett, azonban a következő Sikoly-filmben biztosan nem lesz ott, miután kirúgták az “antiszemita” közösségi média posztjai miatt.

Az első hírek szerint a színésznőt, aki az eredeti Szellempofa Billy Loomis lányát, Sam Carpentert alakította az előző két filmben, azért rúgták ki a szerepéből, mert “antiszemita” megjegyzéseket osztott meg a közösségi médiában. Úgy tűnt, hogy a posztjai nem különböznek más sztárok véleményétől, akik támogatásukról biztosították Palesztinát, és elítélték Izrael gázai akcióit. A Spyglass Media Group azonban másképp látta a dolgokat.

A stúdió közleményt adott ki, amelyben megmagyarázta, miért döntöttek úgy, hogy Barrera nem vesz részt a következő Sikoly-filmben, arra hivatkozva, hogy “a retorika durván átlépi a gyűlöletbeszéd határát”.

A Spyglass álláspontja egyértelmű: zéró toleranciát tanúsítunk az antiszemitizmussal vagy a gyűlöletkeltéssel szemben bármilyen formában, beleértve a népirtásra, etnikai tisztogatásra, a holokauszt elferdítésére vagy bármi másra való hamis utalást, ami kirívóan átlépi a gyűlöletbeszéd határát.

Ezen kívül Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett utódja, Christopher Landon filmrendező az eset után egy bejegyzést tett közzé közösségi falán, amit nem sokkal utána törölt, de az internet nem felejt. Egy meghasadt szívű emojit tett ki, és szerinte minden rossz a mai világban, illetve hangsúlyozta, hogy nem az ő döntése volt, ne őt okoljuk a történtekért.

Az eset után már felröppentek olyan pletykák, hogy a Spyglass most megpróbálja majd visszahozni Neve Campbellt. A franchise egykori sztárja úgy döntött, hogy a legutóbbi filmben nem vállalja újra Sidney Prescot szerepét, miután elégedetlen volt az összeggel, amit felajánlottak neki, hogy újra eljátssza a sorozat egykori főszereplőjét.

Campbell a Monster-Mania Conon való megjelenése során arról beszélt, hogy most először nézte meg a Sikoly VI-ot.

Igazából úgy gondoltam, hogy nagyon jó munkát végeztek. Szerintem a szereplők igazán erős, csodálatos színészek. Nem kívánok rosszat ezeknek a filmeknek. Azt akartam, hogy a film jó legyen. Nem ülök otthon és mondom: ‘Remélem, hogy szar lesz, remélem, hogy nem lesz jó’. Törődöm az összes résztvevővel.

Neve Campbell

Augusztus elején hallottunk utoljára a folytatásról, amikor bejelentették, hogy rendezők elfoglaltsága miatt nem tudják vállalni a hetedik részt, így hullott Landon ölébe a megtiszteltetés, hogy visszahozza Szellempofát hetedszer is.

Sikoly VI
Forrás: Spyglass Media Group
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sikoly VI
Filmek

Melissa Barrera nyitott az új Horrorra akadva egyik szerepére

Kirúgták a Sikoly VII főszerepéből, a Horrorra akadvában szívesen játszana Melissa Barrera.

Abigail
Előzetesek

Elszabadult a pokol az Abigail új előzetesében

Egymás után vadássza le áldozatait az Abigail névre keresztelt vámpír balerina.