Főoldal Filmek Tim Miller kibeszélte távozását a Deadpool 2 székéből
Filmek

Tim Miller kibeszélte távozását a Deadpool 2 székéből

Októberben mindenkit váratlanul ért a bejelentés, a Deadpool rendezője, Tim Miller elhagyja a projektet.

943
Deadpool

Októberben mindenkit váratlanul ért a bejelentés, a Deadpool rendezője, Tim Miller elhagyja a projektet.

Egyszerre tudhatta magáénak a legjobb és legrosszabb dolgokat is a Deadpool 2016-ban. Az első és legfontosabb, hogy végre elkészült az a film, amire évek óta vártunk, de eddig valami mindig közbejött. A Deadpool a legsikeresebb X-Men film, amit valaha bemutattak mozikban, és az első a szuperhősfilmek sorában, mely a legnagyobb besorolást, azaz R-rated jelzést kapott, netovább ő az a szuperhős, aki ledöntötte a negyedik falat, és ki-kiszólt, vagy éppen be-beszólt a nézőknek.

A 20th Century Fox sokáig várt a filmre, míg végül jött Ryan Reynolds színész és Tim Miller rendező, akik közösen meggyőzték a stúdiót, hogy óriási potencia van a filmben, melyet ki kell aknázni. A Fox talán nem hitt a sikerben, nem tudta felmérni, hogy mennyire nagy igény van a 18+-os filmekre, és olyan nagypofájú hősre, mint Deadpoolra. Az első rész rekordokat döngött, így magától értetődő, hogy már gőzerővel dolgoznak a folytatáson, de sajnos Tim Miller nélkül, ő ugyanis nem vállalta a folytatást – kreatív különbségekre hivatkozva lépett a projekt éléről. Állítólag a rendező sokkal nagyobb büdzsével szeretett volna dolgozni a Deadpool 2. alatt, míg Reynolds ezt kifogásolta, és ragaszkodott az alacsony költségvetésű filmhez.

Sokáig ment a találgatás, pontosan mi állhat az ügy hátterében, és már azt hittük, hogy a feltett kérdésre talán soha nem kapjuk meg a pontos választ, míg végül Ryan Reynolds múltkor megtörte a csendet, és „őszintén” beszélt a dolgokról. A színész/producer után most a másik fél is megszólalt, Miller is elmondta véleményét az esetről:

Csak egyetlen egy dolgot akarok mondani a közönségnek, mégpedig azt, hogy fontos nekem, mit gondolnak az emberek, mert testvéreim vagytok. Nem akartam olyan filmet készíteni, ami háromszoros büdzséből dolgozik. Olvashatsz dolgokat az interneten, de kit érdekelnek? Csak azok számára fontos, akik híresztelik, de én a korábbi filmekhez hasonlót akartam készíteni. A karakterek teszik naggyá a filmet, tehát ne higgyétek azt el, amit olvastok az interneten.

A rendező egy másik pletykát is megvitatott, miszerint ragaszkodott ahhoz, hogy Friday night lights – Tiszta szívvel foci sztárja, Kyle Chandler legyen Kábel a film folytatásában:

Azt szerettem volna, mint az első résszel, és Kyle Chandler nem volt Kábel listáján. Minden, amit erről olvashattok az szemenszedett hazugság.

Természeten Miller nem hagyta szó nélkül Reynolds napokban tett megjegyzését sem, miszerint az első rész forgatása alatt is többször összeszólalkoztak, és nehézségek akadtak, s míg a színész az interjújában úgy fejezte ki magát, hogy „nagyon, nagyon nehéz volt, rémes harcok dúltak” a forgatás alatt, addig Miller éppen ellenkezőjét állítja, szerinte ugyanis „élete legjobb tapasztalata” volt a Deadpool:

Egy vicc volt elkészíteni a Deadpool-t. Szerintem ezt ti is tapasztaltátok a vásznon. Mindannyiunknak sok örömet okozott. Érvek voltak, de ezek semmivel sem többek, mint máskor. A csapat egyszerűen zseniális volt. Mindenkit visszahívtunk, átbeszéltük, és arra jutottunk, hogy nem is volt nehéz film. Nem volt az, ez egy vicc volt, és életem legjobb tapasztalata.

Szerencsére a Deadpool rajongók örömére a folytatás gyorsan rendezőre talált John Wick stábjából, David Leitch kapta meg a film rendezési jogát. A rendező hozzátette, hogy nem rossz szándékkal váltak el, emiatt reméli, hogy nélküle is óriási siker lesz a Deadpool 2., és a legjobbakat kívánja a stábnak.

Csak jókat kívánok nekik, és remélem, hogy rendben lesz. Szeretem a karaktereket, és úgy vélem, hogy rendben lesz, minden színészt imádok, és a film sikerét szeretném látni. Még nem találkoztam David-del, de remek srác, ez minden, amit halottam felőle. A legjobbakat akarom a karaktereknek, és a Fox-nak. Megérdemlik, hogy több pénzt keressenek. Több pénzre van szükségük – ezen kijelentésén elnevette magát a rendező. Nagyszerűek voltak, félelmetesen jók.

A beszéltetésről természetesen videó is készült, amit a lap alján megnézhettek. Korábbi hírek szerint azért is volt indokolt, hogy mielőbb rendezőt találjanak a film élére, mert a stúdió ragaszkodott a tervekhez, miszerint 2017 elején el kell kezdeni a Deadpool 2. forgatását, hogy időben elkészüljenek a 2018-as bemutatóra.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Czanik Gergely

A DC és Marvel Multiverzum egyik adminja vagyok. Továbbá a YouTube csatornánkra igyekszem jobbnál-jobb videókat gyártani.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...