Főoldal Filmek Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.

1.1k
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

Több mint 1 éve mutatták be Thor legújabb kalandját, de még most is derülnek ki érdekességek a sokat vitatott folytatással kapcsolatban. Taika Waititi rendező megerősítette, hogy mennyire nehéz volt megtalálni a Thor: Szerelem és mennydörgés megfelelő tónusát, és éppen emiatt kapott rossz kritikákat a film. Nem volt meg az egyensúly a humor és a dráma között, de persze más problémák is voltak ott.

Minden megvolt, hogy a Marvel Studios eddigi legjobb filmje legyen a Thor: Szerelem és mennydörgés, kezdve a tehetséges új-zélandi rendezővel, aki a 2017-es Thor: Ragnarökkel életet lehelt az addig haldokló franchise-ba, szóval a rajongók izgatottan várták, mi következik. A nagy várakozás ellenére a negyedik rész csalódást okozott, a történetvezetése messze eltért attól, amiről olvasni lehetett a képregényekben, és hiába volt pazar szereplőgárdája a filmnek, a szerepek szintén csalódást okoztak a rossz rendezés és forgatókönyv miatt.

Christian Bale által alakított Gorr, az isteni mészáros messze alulteljesített, a visszarángatott Natalie Portman nem kapta meg a nagy szerepét, hogy Jane Foster mellett ő legyen a Hatalmas Thor, ugyanis az ő történetét elkapkodták és próbálták belesűríteni ebbe a nevetséges narratívába.

A nemrég megjelent Movie Special Book című könyvben Waititi elismerte, hogy “nagyon nehéz” volt megtalálni a megfelelő tónust a folytatáshoz. “Ez egy folyamatos küzdelem, mert azt akarom, hogy a filmjeim szórakoztatóak legyenek” – fogalmazott az író és rendező – “és sok humort akarok beletenni – hogy ne csak az űrvikingek ötletét, hanem az embereket is kifigurázzam, hogy hogyan botorkálunk az életben ezen a bolygón”.

A képregénysorozat nagyon komoly, és Jane története különösen feszült. Így aztán mindig is nehéz volt megpróbálni humort találni ebben a történetben, miközben érzelmes történetet próbálunk átadni. És ezzel küzdöttünk. Az egész vágás során küzdöttünk vele, egészen addig, amíg be nem fejeztük a filmet.

Voltak vicces jeleneteink a rákról, voltak sokkal tragikusabb jeleneteink a rákról. Néhány nézőnek nagyon tetszett a humoros rész. Néhány néző azt akarta, hogy olyan legyen, mint a képregényekben. De tudod, én mindig azt mondom, ha azt akarod, hogy pontosan olyan legyen, mint a képregény, akkor olvass képregényt. Itt-ott változtatni kell a dolgokon, hogy film legyen belőle.

Taika Waititi

Van benne némi igazság, hogy olykor nem lehet egyszerűen adaptálni egy történetet, szükség van változtatásokra, másfelől pedig érdekes, hogy Waititi és a Marvel Studios mennyire megszenvedett ezzel a történettel. Ez is jól mutatja, hogy a The Infinity Saga után mennyire rosszul indult az MCU következő három fázisa, és csak keresi régi önmagát a stúdió. A sok vágás magyarázat lehet arra is, hogy miért lett ilyen rövid a film, és mennyire megizzadtak az utómunkával a készítők. Talán jobb lett volna, ha a film cselekménye közelebb áll a képregényekhez, mert a Thor 4. egyszerűen nem működött.

A folytatás ötlete már felmerült, amiről pletykáltak is, hogy a stúdió dolgozik a folytatáson, de ezt később cáfolták, hogy csak a rendező egyik félreértelmezett nyilatkozatáról van szó, és nincs semmilyen új film. A Thor: Szerelem és mennydörgés után nem vagyunk biztosak benne, hogy szükség van egy ötödik részre, de Thor még visszatér (a következő Bosszúállók-filmekben).

Thor: Szerelem és mennydörgés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.