Főoldal Filmek Nem készül a Thor 5., de Taika Waititi megosztotta, milyen gonosztevőre van szüksége a folytatásnak
Filmek

Nem készül a Thor 5., de Taika Waititi megosztotta, milyen gonosztevőre van szüksége a folytatásnak

Gyorsan megcáfolták a hétvégi pletykát, miszerint készül a Thor 5.

260
Thor: Szerelem és mennydörgés

A hétvégén bejárta a közösségi médiát egy pletyka, amely azt állította, hogy a Marvel Studios nemcsak a Thor 5. részén dolgozik, hanem a rendező Taika Waititi is visszatérhet a franchise-hoz. A névtelen forrás állításával ellentétben egyelőre nem dolgoznak az ötödik részen, aminek az egyik legnagyobb külföldi portál járt utána.

Úgy tűnik, hogy az egész pletykaáradatot a Thor: Szerelem és mennydörgés rendezőjének, Taika Waititinek megjegyzései indították be, amit a rendező a Thor: Love and Thunder’ The Official Movie Special című filmben mondott. Waititi a filmhez kiadott különleges részében “potenciálisan” az ötödik részre vonatkozó állításokat mondott, ám ezeket sokan úgy értelmezték, hogy a stúdió már javában dolgozik a folytatásán, s alkalom adták még a filmes is visszatérhet a rendezői székbe.

A veterán hollywoodi szaklap, a Variety, megerősítette, hogy a film valójában nincs fejlesztés alatt. Waititi tényleges idézete a következő volt, amit félreétettek: “Mi marad neki? Olyasminek kell lennie, ami tovább viszi a karakter fejlődésének ívét, megtartva a szórakoztató jellegét és mégis olyan dolgokat ad neki, amelyekkel szembe kell néznie, és úgy érzi, hogy azokra az akadályokra épít, amelyeket le kell győznie. Nem hiszem, hogy lehet olyan gonosztevőnk, aki gyengébb Helánál. Úgy érzem, hogy onnan tovább kell lépnünk, és hozzá kell adnunk egy olyan gonosztevőt, aki valahogy félelmetesebb.”

A rendező kijelentését úgy sarkították ki, ami már azt sugallta, hogy a Marvel Studios aktívan dolgozik a következő részen, és már azt is belelátták, hogy Waititi kész visszatérni, amikor a gonosztevőről kezdett beszélni. Ő csak megerősítette azt, hogy miben kell fejlődnie a franchise-nak, ha életben szeretne maradni a csúfos negyedik rész után.

Korábban a Thor színésze, Chris Hemsworth az Entertainment Weeklynek szintén hasonló gondolatokat fogalmazott meg, hogy csak akkor akar visszatérni egy újabb szólófilmben, ha minden feltétel adott.

Nem akarom addig folytatni, amíg az embereknek már annyira elegük van ebből, hogy csak a szemüket forgatják, amikor ebben a szerepben látnak a képernyőn. Ha a közönség látni akarja, és ha van valami, ami szerintünk izgalmas és szórakoztató tudna lenni, akkor nagyszerű. Imádtam, hogy néhányszor újra feltalálhattam ezt a karaktert. Még nem tudom a választ, de szívesen megpróbálnám [kitalálni], hogyan térhetne vissza a karakter, hogyan legyen újra egy kicsit kiszámíthatatlan.

Chris Hemsworth

Hemsworth azt is elmondta a GQ-nak, hogy szerinte a Szerelem és mennydörgés túl messzire ment a humorával.

“Azt hiszem, túlságosan is jól szórakoztunk. Egyszerűen túlságosan buta lett a film. Mindig nehéz a középpontban lenni és valódi perspektíván keresztül látni a dolgokat… Imádom a folyamatot, ez mindig egy utazás. De nem tudhatod, hogy az emberek hogyan fognak reagálni.”

Jelenleg nincsenek hivatalos tervek arra vonatkozóan, hogy Chris Hemsworth a mennydörgés istene visszatérjen – attól eltekintve, hogy a Szerelem és mennydörgés végén a Marvel Studios odabiggyesztette azt, hogy “Thor még visszatér” -, de a várakozások szerint szerepet kap a Bosszúállók: A Kang-dinasztia és/vagy a Bosszúállók: Titkos háború című filmben.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események