Főoldal Filmek A Marvel Studios állítólag már a Thor 5. részén dolgozik
Filmek

A Marvel Studios állítólag már a Thor 5. részén dolgozik

A jó hír, lehet lesz Thor 5., és kit ültetnek a rendezői székbe?

409
Thor: Szerelem és mennydörgés
Forrás: Marvel Studios

A Thor: Szerelem és mennydörgés rendezőjének, Taika Waititinek a legutóbbi nyilatkozatai után spekulációkba kezdtek a rajongók, hogy mit jelentsen az ausztrál rendező kijelentése, aki erős utalást tett arra, hogy a Marvel Studios dolgozik a folytatáson. Ma délután pedig felütötte egy újabb pletyka, miszerint a stúdió valóban dolgozik a Thor 5. részén.

Taika Waititi nemrég adott interjújában az ötödik film rendezésének lehetőségéről beszélt, és megjegyezte, hogy ha a mennydörgés istene visszatér egy újabb szóló kalandra, akkor legalább olyan erős gonosztevővel kellene megküzdenie, mint amilyen Hela volt a Thor: Ragnarökben.

A Marvel Studios hivatalosan még nem jelentette be a terveket a cím nélküli ötödik részre, bár ez ellentmondás lenne azzal, amit Bob Iger legutóbb mondott, hogy a hősöknek olykor nincs szükségük harmadik és negyedik részre, hogy a legnagyobbak között tartsák számon őket. A Thor: Szerelem és mennydörgés csalódás volt mind a rajongóknak, mind a kritikusok számára, a film minden tekintetben várakozásokon alul teljesített.

A rossz kritikák és a gyenge bevétel után elbizonytalanodtunk, hogy készül-e újabb rész Thorral a főszerepben, vagy a mennydörgés istenét vendéghegedűsként láthatjuk más produkciókban, mint például a Bosszúállók-filmekben. Ehhez képest a @MyTimeToShineHello nevű bennfentes most azt állítja, hogy a projekt fejlesztés alatt áll, és bár úgy tűnik, hogy Waititi sorban áll a rendezésért, a visszatérése még közel sem biztos.

Bár a Szerelem és mennydörgés messze nem volt akkora bukás (sőt, a kasszáknál arányaiban jól teljesített), amilyennek gyakran beállítják, és a kritikusok sem szedték szét annyira (a Rotten Tomatoes-on 63%-on áll), mint a Disney+ legutóbbi Titkos invázió sorozatát vagy a februárban bemutatott A Hangya és a Darázs: Kvantumániát, az MCU rajongói nem fogadták jól Thor legújabb bohóckodását.

A Thor: Ragnarök sokkal több humort vitt a franchise-ba, de a megítélés szerint Waititi folytatása annyira túlzásba vitte a humort, hogy egyszerűen túl nehéz volt komolyan venni a történetet – amely elég súlyos érzelmi témákat is feldolgozott. Utólag még maga Chris Hemsworth is elismerte, hogy szerinte a film “túlságosan buta lett”, így ha úgy dönt, hogy újra eljátssza a szerepet egy esetleges folytatásban, akkor jelentősen meg kell változtatni a film hangnemét.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.