x
Filmek

Chris Hemsworth szerint karakterének radikális átalakuláson kell átesnie a Thor 5. részére

Ha Thor szeretne sikeres lenni, valami újra lesz szüksége a folytatásban.

Chris Hemsworth szerint karakterének radikális átalakuláson kell átesnie a Thor 5. részére
  • Publishednovember 23, 2022

Chris Hemsworth beszédes kedvében van a napokban, több interjút is adott. Ezek közül az egyikben arról beszélt, hogy talán a Thor 5. része lehet az utolsó szuperhősködés – amit még be sem jelentettek eddig. A Thor: Szerelem és mennydörgés sztárja az egyik beszélgetős műsorban arról beszélt, hogy drasztikusan meg kell változtatni a franchise tónusát a folytatásra.

A Thor: Ragnarök egyet jelentett az újjáélesztéssel az első két film után. A Marvel Studios a harmadik résszel teljesen új irányt vett a mennydörgés istenével, hiszen Taika Waititi rendezővel az élén egy komédiában találta magát a főhős. A film hatalmas sikert hozott köszönhetően a kritikusoknak és a rajongóknak. Nem telt bele sok időbe, 2019 nyarán a San Diego-i Comic-Conon bejelentették a negyedik részt, viszont ezt már közel sem fogadták olyan jól a rajongók és a szakma. Az egyik főprobléma az lehetett, hogy a rendező talán túl nagy szabadságot kapott, és a folytatás végül egy nagy zűrzavarba fulladt. Az Örökkévalók és a Thor: Sötét világ mellett az egyik legrosszabb kritikai mutatóval áll a Rotten Tomatoes oldalán, szóval van min változatni a folytatásra, ha Odin fia szeretné újra elfoglalni az őt megillető trónt.

Ezzel Chris Hemsworth is tisztában van, és pontosan tudja, hogy nem úgy sikerült a negyedik részt, ahogy azt várták, ezért drasztikus változtatásokra lesz szükségük, ha szeretnék elkészíteni a franchise ötödik szólófilmjét. A Happy Sad Confused vendége volt, ahol hosszosan beszélgettek az ausztrál színésszel.

Ha megnézzük a Thor 1-2. részét, azok eléggé hasonlóak voltak. A Ragnarök és a Szerelem és mennydörgés is hasonló cipőben jár. Szerintem arról van szó, hogy újra változtatnunk kell a karakteren. A Végtelen háborúval és a Végjátékkal olyan egyedülálló lehetőségem volt, hogy nagyon drasztikus dolgokat csinálhattam a karakterrel. Élvezem ezt, szeretem az embereket lázban tartani. Engem is izgalomban tart. Ez tartja bennem a lelket.

Már mondtam korábban is, de amikor túlságosan ismerőssé válik [a dolog], akkor szerintem fennáll a veszélye annak, hogy ellustulok, mert tudom, mit csinálok. Nem tudom, hogy egyáltalán visszahívnak-e, de ha visszahívnának, akkor azt hiszem, hogy egy drasztikusan meg kell változtatni a franchise tónusát, mindenben, már csak elmeállapotom miatt is. Thor elvesztette az eszét abban a legutóbbi filmben. Most már rá kell jönnie, hogy mit csináljon.

Chris Hemsworth

Ebből a beszélgetésből úgy tűnik, hogy Hemsworth is rádöbbent volna, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés túlzás volt, s nem sikerült megismételni a Thor: Ragnarök sikerét. Erre célozhatott akkor, amikor úgy fogalmazott, hogy a karaktere “elvesztette az eszét”, és minden olyan nevetséges jelenettől meg kell szabadulni a folytatásra, kezdve azzal, amikor seprűnek nézi a Villámtörőt és boszorkány módjára meglovagolja, vagy az effektekkel túltolt akciójelenetekig. Magyarul két rész után megint újrakezdésre van szüksége a franchisenak.

A Marvel Studios csak annyit árult el, hogy Thor még visszatér, amivel a direktort és a főszereplőt is meglepte a stúdió. Lehet ez egy ötödik film, vagy társzereplő az egyik készülő produkcióban, mondjuk a Bosszúállók: Titkos háború, ami mellett eltörpülhet a Bosszúállók: Végjáték grandiózus csatajelenete is a film végén.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.