x
Close


Közelgő események

Filmek

Bob Iger nagy változásokat ígér az MCU-nál: “Jól működnek a folytatások, de szükség van egy harmadikra vagy egy negyedikre?”

Az MCU 4. fázisa után Bob Iger változásokat ígér, kevesebb tartalom, jobb minőség.

Bob Iger nagy változásokat ígér az MCU-nál: “Jól működnek a folytatások, de szükség van egy harmadikra vagy egy negyedikre?”
  • PublishedMarch 10, 2023

A Disney vezérigazgatója, Bob Iger jelezte, hogy nagy változások jöhetnek a Marvel Moziverzumban, és ez akár azt is jelenti, hogy jóval kevesebb tartalmat kapunk. A legutóbbi jelentések szerint a Disney és a Marvel Studios csökkenteni készül a Disney+-os tartalmak mennyiségét, és úgy tűnik, hogy hasonló lépésekre számíthatunk a mozifilmek tekintetében is.

A The Hollywood Reporter osztott meg részleteket a Morgan Stanley konferenciájáról, ahol a Disney vezérigazgatója, Bob Iger elmondta, hogy a vállalat sokkal alaposabban fel fogja mérni, hogy mennyit költ a tartalomra, és hány projektet gyárt a következő években.

Amit a Marvelnél meg kell néznünk, az nem feltétlenül a Marvel-történetek volumene, hanem az, hogy hányszor vesszük elő újra és újra a karaktereket. A folytatások általában jól működnek nálunk, de szükség van-e például egy harmadikra vagy egy negyedikre? Vagy itt az ideje, hogy más karakterek felé forduljunk? Mint márka, a Marvel szempontjából minden csalogató, és azt hiszem, csak meg kell néznünk, milyen karaktereket és történeteket dolgozzunk fel.

És ha megnézzük a Marvel ütemtervét a következő öt évben, akkor rengeteg újdonságot fogunk látni. Most például visszatérünk a Bosszúállók franchise-hoz, de egy egész sor más Bosszúállóval.

Bob Iger

Bár Iger nem említett konkrétan filmet a nyilatkozatában, a folytatások alatt valószínűleg utalni szeretett volna A Hangya és a Darázs: Kvantumánia alulteljesített bevételére, vagy akár a megosztó Thor: Szerelem és mennydörgésre, amivel szintén melléfogott a stúdió. De hogy ne csak rosszul sikerült folytatásokat említsünk, ott volt például az Amerika kapitány: Polgárháború, a Thor: Ragnarök és a Vasember 3., ezek mind jól teljesítettek, míg a 2021-es Örökkévalók – amely egy egész sor új karaktert mutatott be – a Marvel Studios leggyengébbnek tartott filmje.

Van abban valami, amit Iger mond, miszerint az elmúlt években megszaporodtak a produkciók, már a rajongók sem győzik követni, de Igernek az a kijelentése, hogy szükség van-e új karakterekre, az mindenképpen vitatható.

Bob Iger Kevin Feige
Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.