x
Filmek

[SWCA22] Kathleen Kennedy állítása szerint a készülő Star Wars-filmek feltárják és túl is mutatnak folytatástrilógia korszakát

Mindez vajon mit jelent a folytatástrilógia női főszereplőjének?

[SWCA22] Kathleen Kennedy állítása szerint a készülő Star Wars-filmek feltárják és túl is mutatnak folytatástrilógia korszakát
  • Publishedmájus 27, 2022

Bár a Disney+ streamingszolgáltatón továbbra is jelennek meg új tartalmak a messzi-messzi galaxisból, mint például a The Mandalorian, a The Book of Boba Fett, a The Bad Batch és a most megjelenő Obi-Wan Kenobi, azonban a Lucasfilm jövőbeli Star Wars-filmekkel kapcsolatos terveiről kevés szó esett a 2019-es Star Wars: Skywalker kora bemutatója után.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke azonban tegnap megerősítette, hogy a jövőbeli Star Wars-filmek a folytatásos trilógia korszakára és azon túlra fognak koncentrálni. A jelenleg készülő projektek között szerepel egy cím nélküli Star Wars-film Taika Waititi rendezésében, Patty Jenkins szállítja a tervek szerint a Zsivány Osztag című filmet és Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson egy új Star Wars-trilógián dolgozik (ami csúszásra van ítélve). Kathleen Kennedy a kaliforniai Anaheimben jelenleg is zajló Star Wars Celebration rendezvényen néhány új részletet árult el ezekről a készülő projektekről.

Az Empire magazinnak a Star Wars Celebration alkalmával adott interjújában Kathleen Kennedyt arról kérdezték, hogy mit tartogat a jövő a Star Wars számára a filmvásznon. Az egyik legnagyobb kérdésre válaszolva, ami a rajongókban felmerült a közelgő Star Wars-filmek bejelentése óta, Kennedy megerősítette, hogy az új filmek egy új korszakot mutatnak majd be.

Túlmutatunk a meglévő folytatásokon, ahogy a filmes térben nézzük… [A folytatástrilógia korszak] az, amiről sokat beszélünk a tekintetben, hogy merre tartunk a filmjeinkkel, és hogy mennyire távolodunk el ettől. Nagyon is ez az a tér, amire koncentrálunk.

Kathleen Kennedy

Bár a IX. rész vegyes reakciókat kapott, és sok Star Wars-rajongót nem tudott lenyűgözni, az biztos, hogy a bejelentés, miszerint az új Star Wars-filmek a folytatástrilógia utáni eseményeket dolgozza fel, még mindig nagy izgalommal tölti el a franchise szerelmeseit. Azzal, hogy az új filmek egy új korszakba lépnek, ahol nincs meghatározva a jövő, gyakorlatilag a készítők teljes szabadságot kapnak, kedvük szerint formálhatják a történéseket egy kis túlzással.

Kathleen Kennedy
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.