Sok információ látott napvilágot a GTA VI-ról

Egészen sok információt tudtunk meg a készülő Grand Theft Auto játékról.

Egészen érdekes információk láttak napvilágot az internet bugyraiban, ugyanis egy viszonylag részletes és a játék elég sok elemére kiterjedő szivárogtatást láthattunk. Rengeteg ilyet figyelhettünk már meg, szinte mindről kiderült egy idő után, hogy nem takarják az igazságot és nem is tudhat semmi konkrétat a szerzőjük. Ebben az esetben megvan a gyanú legalább, hogy igaznak bizonyulnak, ugyanis valamiért törölni kellett még a 4Chan felületéről is. Lássuk is hát!

A hír szerzője szerint itt is részekre lesz osztva a sztori és különböző fejezeteket élhetünk át, akárcsak a Red Dead Redemption 2-ben. Az első két felvonás az 1970-es évek végén játszódna. Megjelenéssel 2023 októberét célozták meg, de ez mint jól tudjuk gyorsan változhat. A férfi főhős (ugyanis a női főhős kiléte csak egy téves információ volt szerinte) neve Ricardo lesz és a hír szerzője szerint kis mértékben spoileres lehet már ez is.

A térkép többé-kevésbé Florida-t és benne Miami-t fogja letakarni, de lesz egy kisebb helyszín is korlátozott lehetőségekkel, mint a RDR2-ben volt látható Guarma. Az állítása szerint Dan Houser egy kicsit otthagyta a projektet a Red Dead-ben tapasztalt túlórák miatt, de simán visszatérhet a jövőben, ugyanis nem zárta ki ennek a lehetőségét. A fő kampányt olyan 60 óra hosszúságúra lövik be, ami elképesztően hosszúnak hat.

A megjelenés után pár hónappal fog érkezni belőle az Online változat is, pontosan ahogyan a Red Dead tette azt. Az állítása szerint a legjobb sztori lesz, amit valaha GTA játékokban láthattunk, de nem lesz olyan érzelmes, mint a vadnyugati kaland volt. A küldetések struktúrája egészen szabadnak hat, valószínűleg lesz választási lehetőségünk, mit mikor szeretnénk megcsinálni.

A jól ismert mini játékok is megtalálhatóak lesznek benne, ilyen pl. a szörfözés vagy a roller verseny. A már említett mesterséges intelligencia fejlődés ott is megfigyelhető lesz, hogyha bizonyos NPC-k késnek a munkából, akkor agresszívabban vezetnek és dudálgatnak, hogy jobban haladjanak. Egy egészen érdekes mondatot is elsütött, ugyanis többen próbálták a szavahihetőségét tesztelni. Megszellőztette, hogy találkozhatunk majd Ken Rosenberg-gel és valamilyen szinten említést tett Tommy Vercetti-ről is.

Az előző részből ismert „családdal” is lesz pár összefutásunk és bizonyos mellékküldetések során is nagy szerepük lesz. A robbanások leszakíthatják a testrészeket és a vágások is igazán mély sebeket tudnak hagyni az áldozaton. A közelről leadott lövések akár a csontokat is eltörhetik. A konzolok fogják képezni az elsődleges platformot, amire fejlesztik az alkotást. PC-re ebben az esetben is csak később kaphatjuk meg. A fejlesztők el voltak ájulva a PS5 betöltési képességeitől és támogatni fogja a haptikus visszajelzéseket is.

A testképünket természetesen változtathatjuk és az idő folyamával továbbá, a bevitt étel mennyiségétől függően akár kicsit jobban meg is testesedhetünk, de dramatikus változtatásokra nem lesz lehetőség. A főszereplő életkor a cselekményekkor 34 év körül lesz és egy kb. 185 cm magas fehér, olasz felmenőkkel rendelkező, de Amerikában nevelkedett fekete hajú férfit ismerhetünk meg a személyében.

A viharoknak elég jelentős hatásuk lesz és az elmondása szerint örült nagyok is tudnak majd lenni. A járművek testreszabhatósága az előző résszel lesz körülbelül egy szinten. A korábbi szivárgásokból ismert „mexikói” egy nagyon tehetős karakter lesz, aki kolumbiai áruval kereskedik. A maffia is természetesen részét fogja képezni a játéknak, de erről nem osztott meg velünk sajnos több részletet. A bejelentés már jövő tavasszal meg is történhet. Nem tudjuk mennyi valóság van benne, de elég összeszedettnek néz ki ahhoz, hogy csak egy szokásos szivárogtatás legyen. Mindenesetre természetesen kezeljétek a helyén ezt is.

Total
6
Shares
Previous Article
Pókember

Tom Holland a valaha készült legambiciózusabb önálló szuperhősfilmnek nevezte a Pókember 3.-at

Next Article

Már a nyár folyamán bejelentik az új Silent Hill játékot?

Related Posts