Főoldal Filmek Sigourney Weaver csatlakozhat A Mandalóri és Grogu szereplőgárdájához
Filmek

Sigourney Weaver csatlakozhat A Mandalóri és Grogu szereplőgárdájához

A színésznő egy újabb franchise-ban is meghódíthatja a csillagokat.

449
A Mandalóri és Grogu
Forrás: StarWars.com

Sigourney Weaver számtalan franchise-t meghódított már, legyen szó akár az Avatárról, vagy akár a Szellemírtókról, de hamarosan visszatérhet űrbéli gyökereihez, igaz ezúttal szerencsére nem a Halál társaságában. A szaksajtó nemrég hozta le a hírt, miszerint Weaver csatlakozhat a következő Star Wars-film, A Mandalóri és Grogu szereplőgárdájához. Bár a Lucasfilm még semmit sem erősített meg a hírekből, s a neki szánt szerepről sem tudhatunk semmit, ő az első név aki szóba került a főszereplőt alakító Pedro Pascal után.

A Mandalóri és Grogut még 2024 januárjában jelentette be a Lucasfilm, s elvileg 2026-ban nagyobb kihagyás után ez lesz az első Star Wars-mozi amit nagyvásznon nézhetünk. A filmről egyébként elég kusza információk láttak napvilágot. Az egész 2023 augusztusában kezdődött, mikor felröppentek a pletykák, hogy A Mandalóri negyedik évada egy filmként készülhet el. Innentől kezdve oda-vissza jártak a hírek, az egyik oldal szerint készül egy negyedik évad és egy film is, míg a másik szerint csupán csak a film. Negyedik évadról megerősítést azóta sem kaptunk, így egyelőre az utóbbi verzió tűnik esélyesnek.

A Disney korábban már megerősítette, hogy a következő Star Wars-filmek megjelenési dátuma 2026. május 22., 2026. december 18. és 2027. december 17.-e, illetve azt is, hogy A Mandalóri és Grogu elsőbbséget élvez, így az érkezik 2026 májusában. A filmet John Favreau rendezi majd, Dave Filoni, a Lucasfilm kreatív igazgatója és Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke pedig produceri feladatokat lát el.

A Mandalóri 2019-ben a Disney+ streamingszolgáltató indulásával debütált, s ez lett az első élőszereplős Star Wars sorozat. Azóta saját univerzum épült ki köré, a Mandóverzum, melybe beletartozik a Boba Fett könyve, az Ahsoka, s majd az idén év végén érkező Skeleton Crew is. A története középpontjában egy mandalóri fejvadász, Din Djarin áll, aki a Gyermek, valódi nevén Grogu sorsát egyengeti az újonnan létrejött Új Köztársaság idejében. A szériát John Favreau és Dave Filoni fejlesztették, a rajongók körében pedig irdatlan népszerűségre tett szert. Bár eleinte önállóan is működött, később az animációs sorozatokból ismert karakterek olvasztótégelyévé is vált, A klónok háborúja és a Lázadók sorozatok fontos szereplői szinte már mind helyet kaptak benne. A Lucasfilm filmes tervei szerint az univerzum Dave Filoni saját mozifilmjében fog kicsúcsosodni, mely az Új Köztársaság és a Birodalmi Maradvány harcáról szól majd, így valószínűleg ezt alapozza A Mandalóri és Grogu.

A Lucasfimnél egyelőre így négy mozifilm szerepel a tervben, már ha leszámítjuk azokat amiket réges-régen bejelentettek, de még valahogy kanyarban sincsenek (pl.: Rogue Squadron). A Mandalóri és Grogut követné elvileg a cím nélküli Új Jedi Rend-film, melyben visszatér Rey karaktere is. Utána jönne a James Mangold-féle szintén cím nélküli Jedik Hajnala, majd Dave Filoni Mandóverzum-etapja, amiről nem tudjuk, hogy egy sorozatzáró epikus finálé, vagy csupán szintén csak egy állomás a messzi-messzi galaxis történetében.

A Mandalóri harmadik évada ott ért véget, hogy Bo-Katan vezetésével a mandalóriak együtt legyőzték Gideon moff csapatait és felszabadították Mandalore-t. Din Djarin és Grogu pedig megpihentek a Nevarrón, de előtte Djarin felajánlotta szolgálatait az Új Köztársaságnak. Favreau elvileg már a tavalyi írói-és színésztrájkok előtt végzett a negyedik évad írásával, így valószínűleg azt gyúrták egy filmmé.

A Mandalóri és Grogu forgatása elvileg idén júniusban kezdődik és októberig tart majd, főleg a StageCraft falain belül. A leghamarabb tehát 2026. május 22-én ülhetünk be rá.

Sigourney Weaver

Szólj hozzá!

Közelgő események