Főoldal Filmek Scott Derrickson leváltásáról, és Sam Raimi rendezővel való közös munkáról beszélt Benedict Cumberbatch
Filmek

Scott Derrickson leváltásáról, és Sam Raimi rendezővel való közös munkáról beszélt Benedict Cumberbatch

Nagyon barátságos volt Sam Raimi a forgatáson.

153
Pókember: Nincs hazaút

Nem először beszélnek nagyon pozitívan Sam Raimi rendezőről, hogy mennyire jól telt vele a forgatás. 2020 januárjában hidegzuhanyként ért mindenkit, hogy váratlanul Scott Derrickson távozott a Doctor Strange az őrült multiverzumban rendezői székéből kreatív nézetletérésre hivatkozva – állítólag a Marvel Studios nemet mondott a horrorfilm ötletére, s ez nem tetszett Derricksonnak -, helyét pedig a korábbi Pókember-trilógiát dirigáló Sam Raimi vette át.

A The Hollywood Reporter interjúvolta meg a főszereplőt alakító Benedict Cumberbatchot. A színész az év elején már elmondta, hogy Raimi egy kivételes személyiség, most pedig arról osztott meg információkat, hogy milyen volt a munka Derrickson nélkül, akivel az első részen dolgozott még együtt.

Szomorúan hallottam a hírt, de ez nem én döntésem volt. Teljes mértékben tiszteletben tartottam a stúdió döntését, és nagyon barátságosan történt mindez. A felnőttek felhívtak, és egyszerűen megbeszélték velem [a rendezői személyben történt változást]. És ennyi volt.

Benedict Cumberbatch

Cumberbatch már korábban is célzott rá, hogy milyen jó volt Raimival dolgozni, és hogy mennyire jól állt a projekthez. A rendező arra bátorította a színészeket, hogy improvizáljanak a forgatáson. Bár a szabadság eleinte megfélemlítette a színészt, Cumberbatch elmesélte, hogy tapasztalatot szerzett a poénok improvizálásában a Bosszúállók: Végtelen háború forgatásán Robert Downey Jr. és Tom Holland oldalán. Mint kiderült utólag, a Titánon forgatott jelenetben, amikor Pókember elporlad, teljesen improvizálták, és annyira megtetszett a Russo fivéreknek, hogy meghagyták a filmre, de Strange-nek is volt egy hasonló jelenete.

Emlékszem a [Végtelen háború] forgatására, amikor vadbaromnak neveztem [Robert Downey Jr.]. ’Ó, istenem. Te most Vasembert köcsögnek nevezted?’ Megtartották, jó volt nekik. És aztán ugyanilyen reakciót kapott a moziban is.

A színész szerint a Doctor Strange folytatása nagyobb teret engedett az improvizációnak is, mivel az előzőekben már megalapoztak kellően a karakternek, s ennek a varázslatos világnak, amit kellően kiveséztek az első részben.

Az első filmnél mindig a forgatókönyvhöz voltunk kötve, mert ez az eredettörténet. De ezúttal sokkal nagyobb szabadságot kaptunk. A Marvelnek megvan az a csodálatos képessége, amikor belevágnak egy produkcióba: ’Most már tényleg csak el kell kezdenünk forgatni. Nem számít, hogy a harmadik felvonás nem egészen ott van, ahol szeretnéd.’ Néhány tényleg csak egy imán múlik a dolog.

Egyértelműen más lesz ez a film, mint amiről Derrickson megálmodott, hiszen ő egy horrorfilmben mutatta volna be a multiverzumot, de ez nem nyerte el a stúdió tetszését. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Rémálom lett volna a főgonosz, de már egészen másról beszélnek, miután Sam Raimi kézbe vette az irányítást.

Doctor Strange az őrület multiverzumában bemutatóját 2022. március 25-ére halasztották, de még előtte látjuk a decemberben érkező Pókember: Nincs hazaút című filmben.

Doctor Strange
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Michael Waldron
BREAKINGFilmek

A Loki alkotója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén

A Multiverzum fő írója dolgozik a Bosszúállók: A Kang-dinasztia forgatókönyvén.

Thor Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi csak a pénzért vállalta a Thor: Ragnarököt, és előtte semmit nem tudott a hősről

Meglepő őszinteséggel beszélt Taika Waititi, hogy miért vállalta el a Thor: Ragnarök...