Pókember: Nincs hazaút

Scott Derrickson leváltásáról, és Sam Raimi rendezővel való közös munkáról beszélt Benedict Cumberbatch

Nagyon barátságos volt Sam Raimi a forgatáson.

Nem először beszélnek nagyon pozitívan Sam Raimi rendezőről, hogy mennyire jól telt vele a forgatás. 2020 januárjában hidegzuhanyként ért mindenkit, hogy váratlanul Scott Derrickson távozott a Doctor Strange az őrült multiverzumban rendezői székéből kreatív nézetletérésre hivatkozva – állítólag a Marvel Studios nemet mondott a horrorfilm ötletére, s ez nem tetszett Derricksonnak -, helyét pedig a korábbi Pókember-trilógiát dirigáló Sam Raimi vette át.

A The Hollywood Reporter interjúvolta meg a főszereplőt alakító Benedict Cumberbatchot. A színész az év elején már elmondta, hogy Raimi egy kivételes személyiség, most pedig arról osztott meg információkat, hogy milyen volt a munka Derrickson nélkül, akivel az első részen dolgozott még együtt.

Szomorúan hallottam a hírt, de ez nem én döntésem volt. Teljes mértékben tiszteletben tartottam a stúdió döntését, és nagyon barátságosan történt mindez. A felnőttek felhívtak, és egyszerűen megbeszélték velem [a rendezői személyben történt változást]. És ennyi volt.Benedict Cumberbatch

Cumberbatch már korábban is célzott rá, hogy milyen jó volt Raimival dolgozni, és hogy mennyire jól állt a projekthez. A rendező arra bátorította a színészeket, hogy improvizáljanak a forgatáson. Bár a szabadság eleinte megfélemlítette a színészt, Cumberbatch elmesélte, hogy tapasztalatot szerzett a poénok improvizálásában a Bosszúállók: Végtelen háború forgatásán Robert Downey Jr. és Tom Holland oldalán. Mint kiderült utólag, a Titánon forgatott jelenetben, amikor Pókember elporlad, teljesen improvizálták, és annyira megtetszett a Russo fivéreknek, hogy meghagyták a filmre, de Strange-nek is volt egy hasonló jelenete.

Emlékszem a [Végtelen háború] forgatására, amikor vadbaromnak neveztem [Robert Downey Jr.]. ’Ó, istenem. Te most Vasembert köcsögnek nevezted?’ Megtartották, jó volt nekik. És aztán ugyanilyen reakciót kapott a moziban is.

A színész szerint a Doctor Strange folytatása nagyobb teret engedett az improvizációnak is, mivel az előzőekben már megalapoztak kellően a karakternek, s ennek a varázslatos világnak, amit kellően kiveséztek az első részben.

Az első filmnél mindig a forgatókönyvhöz voltunk kötve, mert ez az eredettörténet. De ezúttal sokkal nagyobb szabadságot kaptunk. A Marvelnek megvan az a csodálatos képessége, amikor belevágnak egy produkcióba: ’Most már tényleg csak el kell kezdenünk forgatni. Nem számít, hogy a harmadik felvonás nem egészen ott van, ahol szeretnéd.’ Néhány tényleg csak egy imán múlik a dolog.

Egyértelműen más lesz ez a film, mint amiről Derrickson megálmodott, hiszen ő egy horrorfilmben mutatta volna be a multiverzumot, de ez nem nyerte el a stúdió tetszését. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Rémálom lett volna a főgonosz, de már egészen másról beszélnek, miután Sam Raimi kézbe vette az irányítást.

Doctor Strange az őrület multiverzumában bemutatóját 2022. március 25-ére halasztották, de még előtte látjuk a decemberben érkező Pókember: Nincs hazaút című filmben.

Doctor Strange
Total
1
Shares
Previous Article
The Matrix Resurrections

Neo és Trinity visszatérnek az elbűvölő The Matrix Resurrections első előzetesében

Next Article
24

A Foxnál aktív kreatív megbeszélések folynak, hogy valamilyen formában visszahozzák a 24 sorozatot

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!