x
Close


Közelgő események

Filmek

Scarlett Johanssont sokkolta a Disney válasza, miután a Fekete Özvegy premierje miatt beperelte a stúdiót

Scarlett Johansson nem érti a Disneyt.

Scarlett Johanssont sokkolta a Disney válasza, miután a Fekete Özvegy premierje miatt beperelte a stúdiót
  • PublishedAugust 3, 2021

Múlt héten a Fekete Özvegy sztárja tűz alá vette a Disneyt, s beperelte, amiért a stúdió párhuzamosan pontosan egy napon mutatta be a mozikban és a Disney+ streamingszolgáltatón a Marvel Moziverzum legújabb filmjét. Állítólag ezzel 50M dollártól esett el Scarlett Johansson, és mindezzel tisztában volt a Disney is. Később egy meglehetősen nyers és durva közleményt adott ki az esetről a stúdió, ami sokaknak nem nyerte el a tetszését.

A stúdió válaszában szomorúnak és elszomorítónak nevezték, amiért Scarlett Johansson figyelmen kívül hagyta a COVID-19 világjárvány szörnyű és hosszan tartó globális következményeit – célozva itt arra, hogy nem volt más választásuk, a családok biztonsága miatt kénytelenek voltak streaming formában bemutatni a Fekete Özvegyet. A párharc folytatódik a színésznő és a stúdió között, miután Johansson képviselői nyilatkoztak a The Wrapnek, amiben elmondták, hogy a színésznőt sokkolta a Disney kommünikéjának a hangneme.

A Marvel Studios elnöke sem ért egyet a Disneyvel. Kevin Feige dühös a történtek miatt, ahogy a Disney kezeli a helyzetet. Johansson képviselői azóta kiadtak egy hivatalos közleményt a Disney válaszára, amiben alaptalannak tartják a stúdió kijelentéseit, és szerintük próbálják olyan valakinek beállítani a színésznőt, akiről mindenki tudja, hogy ez nem ő.

A vállalat sajtónyilatkozatában a színésznő fizetése is szerepelt, hogy megpróbálják fegyverként felhasználni az üzletasszony sikerét, mintha ez valami olyan lenne, amit szégyellnie kellene.

Fekete Özvegy

Johansson ügynöke és a CAA társelnöke, Bryan Lourd arról is beszélt, hogy a Disney döntése miatt adták be a pert, amiben tudatosan megsértették Scarlett szerződését. A The Wrap cikkében még arra is kitér, hogy mindez Bob Chapek tapasztalatlansága miatt fordulhat elő, valamint amiért nem ápol olyan jó kapcsolatot a színészekkel, mint elődje, Bob Iger. Bob Iger 2020-ban mondott le a Disney elnök-vezérigazgató posztjáról 15 év szolgálat után. Sok támadás érte a stúdiót az elmúlt évtizedben, főként a Star Wars-folytatástrilógia miatt, de Iger keze alatt hasonló nyilatkozat nem került volna ki, igyekezett megoldani az ügyet, s nem vádaskodásba kezdeni a nyilvánosság előtt.

Azóta többen is perrel fenyegetőznek a Disneynél, Emma Stone is azt fontolgatja, hogy be fogja perelni a stúdiót, amiért a Szörnyellát egyszerre mutatták be online és a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.