Close


Közelgő események

BREAKING Előzetesek

[SBLVI] Az Amazon Studios bemutatta A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi teaser előzetesét

Látványos akciójelenetekkel és ismerős nevekkel befutott A Gyűrűk Ura-sorozat előzetese.

  • PublishedFebruary 14, 2022

Hosszú várakozást követően bemutatták az első teaser előzetest A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című tévésorozatból. Az elmúlt napokban már kaptunk karakterposztereket a főszereplőkről, lélegzetelállító képet, de csak most mutatták meg, hogy mire is számíthatnak a rajongók. Az első képkockái betekintést engednek a sorozatba, amely több ezer évvel azelőtt a filmtrilógia előtt. Az ízelítőben lenyűgöző új-zélandi látképekkel és az epikus világ ismerős és vadonatúj szereplőinek történetével vezetik fel a cselekményt.

A Hatalom Gyűrűi alcímmel forgatott sorozat a gonosz isten, Morgoth legyőzése után játszódik, azonban rejtély övezi hűséges tanítványa és a hadvezére, Szauron hollétét, aki egy háborúban elesett, és nyoma veszett sok ezer évre. A videóban feltűnik Galadriel fiatalabb alakja is, akit Morfydd Clark alakít ezúttal. A Lothlórien úrnőre rá sem lehet ismerni, akivel sok évvel később találkozik majd Frodó, hiszen a sorozatban az Északi Seregek parancsnoka, most pedig azon dolgozik, hogy levadássza Morgoth összes megmaradt szövetségesét, akik az árnyékból leselkednek.

Szukits

Az Amazon Studios horribilis összegből forgatott sorozata Peter Jackson filmtrilógiáiból jól ismert karakterek és helyszínek számos korai változatát bemutatja – például a törpék Khazad-dűm nevű királyságát, amely fénykorában virágzó és virágzó birodalom volt, valamint olyan kulcsfontosságú szereplők fiatalabb alakjait ismerhetjük meg, mint Isildur (Maxim Baldry), aki később legendává válik, amikor a csata hevében levágja az Egy Gyűrűt Szauron ujjáról, és a félelf Elrond (Robert Aramayo), aki sok évvel később már nem lesz Völgyzugoly ura.

Az epikus fantasy sorozat Középfölde történetének második korszakában játszódik, J.R.R. Tolkien regényének egy viszonylag feltáratlan eseményeit dolgozzák fel a kisképernyőn, amit leginkább regényének formájában örökített meg. A sorozat több ezer évvel játszódik a Peter Jackson nagysikerű A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmtrilógiák eseményei előtt.

A stúdió nem spórolt semmivel, jól mutatja, hogy mekkora szereplőgárdával forgott a széria. Clark, Baldry és Aramayo mellett a sorozat főszereplői: Owain Arthur mint Durin IV, Nazanin Boniadi mint Bronwyn, Ismael Cruz Córdova mint Arondir, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete mint Disa, Megan Richards, Charlie Vickers mint Halbrand, Lenny Henry, Simon Merrells és Charles Edwards mint Celebrimbor – a tündekovács, aki a hatalom gyűrűit kovácsolja -, továbbá eddig nem ismert szerepekben Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn, Beau Cassidy, Kip Chapman, Amelie Child-Villiers, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Will Fletcher, Trystan Gravelle, Ema Horvath, Thusitha Jayasundera, Joseph Mawle, Fabian McCallum, Geoff Morrell, Tyroe Muhafidin, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Dylan Smith, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman és Sara Zwangobani.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi premierjére majd 2022. szeptember 2-án kerül sor az Amazon tulajdonában lévő Prime Video streamingszolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.