x
Close


Közelgő események

BREAKING Sorozatok

Lélegzetelállító képet kaptunk A Gyűrűk Ura sorozatadaptációjából, és még a premier dátumát is megerősítették

Vége A Gyűrűk Ura-sorozat forgatásának, amiből kaptunk is egy hivatalos képet.

Lélegzetelállító képet kaptunk A Gyűrűk Ura sorozatadaptációjából, és még a premier dátumát is megerősítették
  • PublishedAugust 2, 2021

A megannyi megpróbáltatás után végre befejeződött A Gyűrűk Ura-sorozat első évadának a forgatása, és ennek örömére megkaptuk az első hivatalos képet a feldolgozásból. Sőt, hosszú idő után végre azt is megtudtuk, hogy az Amazon Studios mikor fogja műsorra tűzni a horribilis, 500 millió dollárból készült sorozatot.

Mindössze annyit tudunk, hogy az Amazonra érkezik a cím nélküli sorozat, amit 2022. szeptember 2-án, egy pénteki napon fognak majd bemutatni. Rendesen megvárakoztatják a rajongókat, főleg azután, hogy ma bejelentették, Új-Zélandon véget ért a forgatás. Ez még koránt sem jelenti azt, hogy elkészültek, csomagolhatnak, hiszen rengeteg utómunka vár még a készítőkre. A sorozat debütálásának időpontja más szempontból is érdekes lehet, hiszen majdnem napra pontosan 84 évvel ezelőtt, 1937. szeptember 21-én jelent meg A hobbit című könyv. A stúdió terve egyébként az, hogy hetente fognak új epizódot bemutatni. 8-10 részből fog állni egy évad, s minimum 5 évaddal tervez az Amazon Studios.

Nagy titok övezte a projektet, hogy miről fog szólni, de korábbi értesülések szerint Középfölde történelmének másodkorában játszódik a sorozat. A cselekmény évezredekkel A hobbit– és A Gyűrűk Ura-trilógia eseményei előtt játszódik, vagyis elfelejthetünk minden ismerős arcot, akiket megismertünk a korábbi filmekben. A szinopszisban utalást kapunk [J.R.R.] Tolkien tollából papírra vetett legnagyobb gonosztevőre is, aki azzal fenyegetőzött, hogy az egész világot sötétségbe borítja.

Nem számítunk túl sok ismerős névre az eddig bemutatott filmekből, azonban Morfydd Clark játssza Galadriel egy fiatalabb alakját az adaptációban majd, ha más nem is, ez legalább összeköti majd a sorozatot a trilógiával. Várhatóan Elrond is feltűnik majd benne, de Szauront biztosan látni fogjuk, méghozzá fénykorából, amikor rettegésben tartotta a világot.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.