Főoldal Filmek Samuel L. Jackson nem ért egyet Quentin Tarantino kijelentésével, hogy a Marvel sztárjai nem színészek
Filmek

Samuel L. Jackson nem ért egyet Quentin Tarantino kijelentésével, hogy a Marvel sztárjai nem színészek

Quentin Tarantino már megint beleállt a Marvel alkotásaiba, és ezt Samuel L. Jackson nem nézte jó szemmel.

579
Nick Fury

Sok filmes nem barátkozott meg a tudattal, hogy napjaink legnagyobb hősei a szupersztárok. A képregényfilmek fénykorában több neves rendező is kritikát fogalmazott meg. Néhány éve Martin Scorsese osztotta ki a Bosszúállókat, hogy a föld legnagyobb hősei miatt nem kapott vetítőt az Az ír című filmje, s a streamingen kell bemutatni.

Később mások is osztották Scorsese véleményét, de persze bőven akadtak olyanok is, akik megvédték a DC Comics és a Marvel adaptációit. Legutóbb például Quentin Tarantino azzal a megjegyzésével borzolta fel a kedélyeket Hollywoodban, hogy a Marvel filmsztárjai nem színészek. Sokan felkapták a fejüket a hírre, most a Ponyvaregény sztárja, Samuel L. Jackson visszavágott Quentin Tarantinónak, miszerint a szuperhősökkel megölték a filmsztárokat.

Jackson egyébként Tarantino egyik legrégebbi munkatársa, a The View című lapnak adott interjújában – ahogy arról az Entertainment Weekly is beszámolt – cáfolta a filmrendező korábbi megjegyzéseit.

Színészre van szükség ahhoz, hogy ilyen különleges karakterek legyenek, és a filmsztárság jele mindig is az volt, hogy hány segget ültetsz be a székekben? Tehát miről is beszélünk? Ez számomra nem vita tárgya, hogy ezek a színészek filmsztárok. Chadwick Boseman a Fekete Párduc. Ezt nem lehet megcáfolni, és ő egy filmsztár.

Itt vannak ezek a színészek, akik híressé váltak, és ezeket a karaktereket játsszák. De ők nem filmsztárok. De nem filmsztárok, igaz? Amerika Kapitány a sztár. Vagy Thor a sztár. Nem én vagyok az első, aki ezt mondja. Azt hiszem, ezt már milliószor elmondták…

Samuel L. Jackson

Nem ez az első alkalom, és úgy tűnik, hogy Tarantino nem nézi jó szemmel, hogy a Marvel milyen sikereket ér el a filmjeivel. Egy korábbi interjújában azt mondta, hogy soha nem csinálna filmet a Marvel és a DC megkeresésére, mert szerinte bérmunkásokat alkalmaznak ezek a nagy stúdiók, s a rendezői kreativitásoknak gátat szabnak. “Ahhoz, hogy ezeket megcsináld, bérmunkásnak kell lenned” – magyarázta. “Én nem vagyok bérmunkás. Nem keresek munkát.”

Jackson nevezetesen Nick Fury-t játssza az MCU-ban, az egyik legfontosabb karaktert a képregényekből, akinek a Bosszúállókat, mint formációt is köszönhetik a rajongók. A nagy múltra visszatekintve kicsit fájhat Jacksonnak Tarantino kijelentése, de sajnos nem ő az egyetlen Marvel-sztár, aki Tarantino megjegyzéseit szidja. “Ha a filmsztárság egyetlen kapuőre Tarantino és Scorsese lenne, soha nem kaptam volna lehetőséget arra, hogy egy több mint 400 millió dolláros film főszereplője legyek” – mondta a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája sztárja, Simu Liu. Liu azt is elmondta, hogy büszke arra, hogy egy olyan stúdióval dolgozhat, amely “folyamatos erőfeszítéseket tesz a sokszínűség javítására a filmvásznon”.

Nick Fury legközelebb a jövőre érkező Disney+ Titkos invázió című sorozatában tűnik majd fel, de hamarosan Shang-Chi is visszatér, bár azt még nem tudjuk, mikor és melyik produkcióban.

Nick Fury
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.