Főoldal Filmek Quentin Tarantino elmesélte, miért nem fog soha filmet forgatni a Marvel Studiosnak
Filmek

Quentin Tarantino elmesélte, miért nem fog soha filmet forgatni a Marvel Studiosnak

Bérmunkások dolgoznak a Marvelnek, ebből nem kér Quentin Tarantino.

324
Quentin Tarantino

Quentin Tarantino nem az a filmes, aki felkapott, népszerű filmcímekért kapkodott volt az elmúlt években, bár néhány évvel ezelőtt megfordult a fejében egy új Star Trek-film (de Paramount Pictures érdeklődését nem keltette fel). Miután a projekttel zátonyra futott, a filmrendező visszatért saját, eredeti történeteihez.

Sokakban felmerült már a kérdés, hogy meg lehetne-e győzni egy Marvel-filmről a rendezőt. A Cinema Speculation című könyv bemutatója alkalmából a Los Angeles Times erről kérdezte a legendás filmrendezőt, hogy fontolóra venné-e, hogy Marvel-filmet rendezzen, mire Quentin Tarantino azt válaszolta, hogy erre nem fog sor kerülni, mivel nem áll érdekében, hogy a stúdió “bérmunkása” legyen.

Ahhoz, hogy ilyen dolgokat csinálj, bérmunkásnak kell lenned. Én nem vagyok bérmunkás. Nem keresek munkát.

Quentin Tarantino

Tarantino a könyvében többek között kitér arra is, hogy a mai filmkészítők “alig várják azt a napot”, amikor a szuperhősfilmek ugyanúgy visszaszorulnak majd, mint a musicalek a hatvanas években. Bár a szuperhősfilmeket nem kedveli, a rendezőnek leginkább azzal van problémája, hogy Hollywood nem készít olyan nagy költségvetésű blockbustereket, amivel felkeltenék az érdeklődését.

Természetesen tetszett a ‘Star Wars’. Mi nem tetszett? De emlékszem – és ez nem negatív értelemben vett ‘de’, hanem jó értelemben. A film teljesen magával ragadott, és én csak ringatóztam és ringatóztam ezekkel a karakterekkel. Amikor felgyulladtak a fények, teljesen odáig voltam a filmért. Körülnéztem, és volt egy pillanat, amikor felismertem, és azt gondoltam: ‘Hűha, micsoda mozi!’ Na, ez nem feltétlenül az én kedvenc filmtípusom.

Végső soron inkább az a fickó vagyok, aki a Harmadik típusú találkozásokért rajong, csak a nagyobb ötlet, és az, hogy Spielberg egy eposzt akart készíteni az átlagembereknek, nem csak a mozirajongóknak. Kevés filmnek volt olyan csúcspontja, mint a Harmadik típusú találkozásnak. A közönséget teljesen lenyűgözte.

Tarantino a múltban mondott már durvább dolgokat, még most finoman is fogalmazott, de biztosak vagyunk benne, hogy így is sokakat megbánt majd ezzel a kijelentésével. A rendező új filmjén dolgozik jelenleg is, ami bevallása szerint az utolsó lesz, de ennél többet nem árultak el.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események