Star Wars: Az utolsó Jedik

Sam Witwer odaszólt Rian Johnsonnak, amiért megbukott Az utolsó Jedik házifeladatból

A Star Wars: A klónok háborúja színésze, Sam Witwer is elmondta véleményét Az utolsó Jedikről, és hogy Rian Johnson nem végezte jól a dolgát.

A Star Wars: A klónok háborúja színésze, Sam Witwer is elmondta véleményét Az utolsó Jedikről, és hogy Rian Johnson nem végezte jól a dolgát.

Sam Witwer rengeteg tapasztalatot szerzett az elmúlt években a messzi-messzi galaxisban, miután több alkalommal játszotta Darth Mault. A klónok háborúja 7. évad fináléja kapcsán készítettek interjút a színésszel, aki felettébb érdekes véleménnyel volt Az utolsó Jedikről és arról, hogy Rian Johnson nem értette meg a feladatát, s nem végezte jól a házifeladatot.

Már lassan három év eltelt a Star Wars: Az utolsó Jedik bemutatója óta, de még mindig erről a filmről beszélünk, hiszen még a Skywalker koránál is megosztóbb volt Rian Johnson története. Johnson mintha nem is látta volna az előző részt, saját feje után ment, önálló történetet alkotott, amivel lerombolta Az ébredő Erő cselekményét, s hatalmas károkat okozott a folytatásra nézve is. A történettel kapcsolatban nemcsak a rajongók fakadtak ki, maguk a színészek sem feltétlen értettek egyet vele. Mark Hamill mikor először olvasta a forgatókönyvet, kifakadt Luke Skywalker szerepe miatt.

A CRB készített interjút Sam Witwerrel, aki elmondta a lapnak, hogy mennyire elégedetlen a VIII. rész történetével:

Az utolsó Jedik számomra egy olyan film érzését adja, amit egy srác forgatott, aki még nem csinálta meg a házifeladatát. Szerintem Rian Johnson egy tehetséges srác, de Bruce Lee sem fejlesztette ki a Jeet Kune Do harcművészetet anélkül, hogy először elsajátított volna a Kung Fu-t. Nem találhatja fel a Star Warsot anélkül, hogy előbb megismerné azt.

Számomra, [Johnson] nem adott érvet arra, hogy Luke miért nem ment és segített nővérének. De ez csak az én véleményem. Sok dolog volt a filmben, amelyet Rian Johnson filmkészítő szempontjából vonzónak találtam. Csak egyszerűen nem passzoltak bele a Star Wars világba. Nem gondolnám, hogy megcsinálta a Star Wars házifeladatát. A témák, amiről szól, amiről a karakterek szólnak. De egy önálló filmként, ha nem tudom, hogy kik azok a jedik, vagy ki Luke, vagy mit képvisel, akkor szerintem van benne vonzó dolog.Sam Witwer

Mint mindenki másnak, Witwernek is joga van elmondani véleményét a filmről, ahogy azt már megtették nagyon sokan előtte. A bemutató előtt a Lucasfilm bejelentette Johnson új trilógiáját, azonban a reakciók után kissé csüggedt a kezdeti lelkesedés, bár amikor erről kérdezik, Johnson mindig azt válaszolja, hogy folynak a tárgyalások, nem mondott le a trilógiáról.

Star Wars: Az utolsó Jedik
Total
5
Shares
Previous Article
The Falcon and the Winter Soldier

Sebastian Stan egy legendás filmhez hasonlította a The Falcon and the Winter Soldier Disney+ sorozatot

Next Article
Star Wars: A klónok háborúja

ÉVADKRITIKA: Star Wars: A klónok háborúja S07

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!