Főoldal Filmek Sam Witwer odaszólt Rian Johnsonnak, amiért megbukott Az utolsó Jedik házifeladatból
Filmek

Sam Witwer odaszólt Rian Johnsonnak, amiért megbukott Az utolsó Jedik házifeladatból

A Star Wars: A klónok háborúja színésze, Sam Witwer is elmondta véleményét Az utolsó Jedikről, és hogy Rian Johnson nem végezte jól a dolgát.

529
Star Wars: Az utolsó Jedik

A Star Wars: A klónok háborúja színésze, Sam Witwer is elmondta véleményét Az utolsó Jedikről, és hogy Rian Johnson nem végezte jól a dolgát.

Sam Witwer rengeteg tapasztalatot szerzett az elmúlt években a messzi-messzi galaxisban, miután több alkalommal játszotta Darth Mault. A klónok háborúja 7. évad fináléja kapcsán készítettek interjút a színésszel, aki felettébb érdekes véleménnyel volt Az utolsó Jedikről és arról, hogy Rian Johnson nem értette meg a feladatát, s nem végezte jól a házifeladatot.

Már lassan három év eltelt a Star Wars: Az utolsó Jedik bemutatója óta, de még mindig erről a filmről beszélünk, hiszen még a Skywalker koránál is megosztóbb volt Rian Johnson története. Johnson mintha nem is látta volna az előző részt, saját feje után ment, önálló történetet alkotott, amivel lerombolta Az ébredő Erő cselekményét, s hatalmas károkat okozott a folytatásra nézve is. A történettel kapcsolatban nemcsak a rajongók fakadtak ki, maguk a színészek sem feltétlen értettek egyet vele. Mark Hamill mikor először olvasta a forgatókönyvet, kifakadt Luke Skywalker szerepe miatt.

A CRB készített interjút Sam Witwerrel, aki elmondta a lapnak, hogy mennyire elégedetlen a VIII. rész történetével:

Az utolsó Jedik számomra egy olyan film érzését adja, amit egy srác forgatott, aki még nem csinálta meg a házifeladatát. Szerintem Rian Johnson egy tehetséges srác, de Bruce Lee sem fejlesztette ki a Jeet Kune Do harcművészetet anélkül, hogy először elsajátított volna a Kung Fu-t. Nem találhatja fel a Star Warsot anélkül, hogy előbb megismerné azt.

Számomra, [Johnson] nem adott érvet arra, hogy Luke miért nem ment és segített nővérének. De ez csak az én véleményem. Sok dolog volt a filmben, amelyet Rian Johnson filmkészítő szempontjából vonzónak találtam. Csak egyszerűen nem passzoltak bele a Star Wars világba. Nem gondolnám, hogy megcsinálta a Star Wars házifeladatát. A témák, amiről szól, amiről a karakterek szólnak. De egy önálló filmként, ha nem tudom, hogy kik azok a jedik, vagy ki Luke, vagy mit képvisel, akkor szerintem van benne vonzó dolog.

Sam Witwer

Mint mindenki másnak, Witwernek is joga van elmondani véleményét a filmről, ahogy azt már megtették nagyon sokan előtte. A bemutató előtt a Lucasfilm bejelentette Johnson új trilógiáját, azonban a reakciók után kissé csüggedt a kezdeti lelkesedés, bár amikor erről kérdezik, Johnson mindig azt válaszolja, hogy folynak a tárgyalások, nem mondott le a trilógiáról.

Star Wars: Az utolsó Jedik
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmkritikák

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma kritika

Benoit Blanc visszatért, hogy megoldjon egy egészen bizarr gyilkossági esetet.