Wide Screen
Image default
Filmek

Rian Johnson szerint hiba, ha megfelelési kényszer hatására készítünk filmet

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson elmondása szerint a filmeknek kihívások elé kell állítaniuk a nézőt.

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson elmondása szerint a filmeknek kihívások elé kell állítaniuk a nézőt.

Rian Johnson, Az utolsó Jedik író-rendezője talán nem véletlen, hogy a Skywalker kora bemutatója után mondta el véleményét a filmkészítésről, szerinte hibát követnek el akkor, ha a kreatív tervezés folyamata alatt szem előtt tartják az elvárásokat, hiszen egy filmnek nem arról kell szólnia, hogy megfeleljen a nézőknek, hanem hogy új dolgokat mutasson, kihívások elé állítsa a nézőt.

Rian Johnson nemrég a Swings & Mrs Podcast rádióműsor vendége volt, ahol a rendezőtől a rajongói elvárásokról kérdezték, hogy mit gondol erről, hiszen a Skywalker kora bemutatója után mindenki fan service-ről beszél, ami a IX. rész legnagyobb hibája volt. A direktor kifejtette ezzel kapcsolatban véleményét, mely szerint a rajongóknak nem feltétlenül kell mindent megkapniuk, amit akarnak.

Úgy gondolom, hogy így hozzáállni bármilyen kreatív folyamathoz [hogy boldoggá tegyük a rajongókat] hiba volna, ami valószínűleg pontosan az ellenkező eredményhez vezetne. Még rajongói tapasztalatokkal is, ha beülök valamire, ami valami olyan, amit akarok, pontosan azt látom a vásznon, amit látni akarok, akkor az olyan: „Ó, oké.” Talán mosolyt csal az arcomra, és semleges érzéseket vált ki belőlem, de nem hinném, hogy később gondolkoznék rajta, és ez nem igazán fog kielégíteni.
Rian Johnson

A rendező elárulta azt is, hogy ő mint vár el egy filmtől, mikor leül a vászon elé, miközben felidézte azt a pillanatot, amikor először nézte meg A Birodalom visszavágot, amely olyan élményt nyújtott, ami hosszú ideig rezonált vele.

Sokkolva akarom érezni magam, meg akarok lepődni, azt akarom, hogy a dolgok újra értelmet kapjanak, rajongóként kihívást akarok, amikor leülök a moziban… Minden egyes alkalommal, mikor beülök egy moziba, arra vágyom, hogy olyan A Birodalom visszavág élményt kapjak, valami olyat, ami érzelmileg rezonáns, úgy érezzük, hogy összefüggő, van értelme, és valójában oly módon jutunk el annak a szívébe, amit soha nem vártam.
Rian Johnson

Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője elárulta korábban, hogy a legnagyobb csavart számára a sötét Luke Skywalker jelentette a filmben, de eközben dicsérte is a filmet, olyannyira, hogy a forgatókönyvet elolvasta azt mondta, bárcsak ő rendezné a filmet. Az utolsó Jedikben rengeteg olyan fordulat volt, amire nem számított a rajongó, de közben pedig szórakoztató is volt.

A Skywalker kora spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok az oldalon.

Rian Johnson

Még több a témában...

Rian Johnson annyira nagy Pokémon Go rajongó, hogy ő rendezte a Pokémon Go Fest 2020 reklámvideóját

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson védelmébe vette a Star Wars-előzménytrilógiát, és elmondta, miért tartja csodálatosnak

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson még mindig dolgozik az új Star Wars-trilógián, de még nagyon hosszú út áll előtte

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat