Rian Johnson

Rian Johnson szerint hiba, ha megfelelési kényszer hatására készítünk filmet

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson elmondása szerint a filmeknek kihívások elé kell állítaniuk a nézőt.

Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson elmondása szerint a filmeknek kihívások elé kell állítaniuk a nézőt.

Rian Johnson, Az utolsó Jedik író-rendezője talán nem véletlen, hogy a Skywalker kora bemutatója után mondta el véleményét a filmkészítésről, szerinte hibát követnek el akkor, ha a kreatív tervezés folyamata alatt szem előtt tartják az elvárásokat, hiszen egy filmnek nem arról kell szólnia, hogy megfeleljen a nézőknek, hanem hogy új dolgokat mutasson, kihívások elé állítsa a nézőt.

Rian Johnson nemrég a Swings & Mrs Podcast rádióműsor vendége volt, ahol a rendezőtől a rajongói elvárásokról kérdezték, hogy mit gondol erről, hiszen a Skywalker kora bemutatója után mindenki fan service-ről beszél, ami a IX. rész legnagyobb hibája volt. A direktor kifejtette ezzel kapcsolatban véleményét, mely szerint a rajongóknak nem feltétlenül kell mindent megkapniuk, amit akarnak.

A rendező elárulta azt is, hogy ő mint vár el egy filmtől, mikor leül a vászon elé, miközben felidézte azt a pillanatot, amikor először nézte meg A Birodalom visszavágot, amely olyan élményt nyújtott, ami hosszú ideig rezonált vele.

Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője elárulta korábban, hogy a legnagyobb csavart számára a sötét Luke Skywalker jelentette a filmben, de eközben dicsérte is a filmet, olyannyira, hogy a forgatókönyvet elolvasta azt mondta, bárcsak ő rendezné a filmet. Az utolsó Jedikben rengeteg olyan fordulat volt, amire nem számított a rajongó, de közben pedig szórakoztató is volt.

A Skywalker kora spoilermentes kritikánkat már olvashatjátok az oldalon.

Rian Johnson
Total
20
Shares
Previous Article
James Cameron

James Cameron elárulta, hogy a rajongók mit várhatnak majd az Avatar-folytatásoktól

Next Article

Ghost of Tsushima is magyar feliratot kap

Related Posts