Főoldal Filmek Sam Raimi végre megerősítette, hogy ő lett a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezője
Filmek

Sam Raimi végre megerősítette, hogy ő lett a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezője

A Pókember-trilógiától Sam Raimi elismerte, hogy ő váltja Scott Derricksont a Doctor Strange-folytatás projekt élén, miközben egy easter eggre is felhívta a figyelmet.

747
Doctor Strange

A Pókember-trilógiától Sam Raimi elismerte, hogy ő váltja Scott Derricksont a Doctor Strange-folytatás projekt élén, miközben egy easter eggre is felhívta a figyelmet.

Röviddel azután, hogy Scott Derrickson kreatív különbségre hivatkozva lemondott a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film éléről, több forrás is arról számolt be, hogy a Marvel Studios az egykori Pókember-trilógia rendezőjét, Sam Raimit szemelte ki utódnak. Bár a hírt már sokan kőbe vésték, de csak most erősítették meg hivatalosan is.

Nemrég a ComingSoon készített interjút a filmrendezővel, mely során Raimi egy húsvéti tojásra is felhívta a rajongók figyelmét, amit még a Pókember 2.-ben rejtett el, és ami konkrétan Doctor Strange karakterére tett utalást:

Gyerekként imádtam Doctor Strange-t, de mindig Pókember és Batman után állt a sorban, számomra valójában [Strange] az ötödik csak a képregényfigurák között. Annyira eredeti volt, de amikor megcsináltuk azt a pillanatot a Pókember 2.-ben, fogalmam sem volt, hogy valaha Doctor Strange-filmet forgatok, szóval nagyon vicces, hogy véletlenszerűen szerepelt a filmben.

Azt kell mondanom, hogy bárcsak előre tudtuk volna, hogy részt veszek majd a projektben.

Sam Raimi

Rég volt már a Pókember 2. bemutatója, ezért egy kis segítség azoknak, ha esetleg nem lenne meg az easter egg a filmből: amikor Ted Raimi karaktere, Ted Hoffman azt tanácsolja, hogy Otto Octaviust nevezzék el ’Doctor Strangenek’. Azt pedig kifejezetten jó hallani, hogy Raimi nagy kedvence a karakter, mert a figura iránt való szeretete extra löketet adhat a filmnek.

Tényleg különös véletlen, hogy Raimi 2004-ben már utalt rá, sőt, egy másik referencia pont is van a trilógiája és a Marvel Moziverzum között, hiszen a Pókember: Idegenben stáblista végi jelenetben J.K. Simmons visszatért J. Jonah Jameson szerepében, s rajongók abban bíznak, hogy a ’Multiverzumnak’ hála a Hírharsona vezetőjét látni fogjuk a folytatásban is.

A Doctor Strange az őrület multiverzumban bemutatóját eltolták, így csak 2021. november 5-én ülhetünk be a doki hajmeresztő kalandjára, amiben Skarlát boszorkányt is látjuk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Russo
BREAKINGFilmek

A Russo testvérekkel a Bosszúállók 5. és a Titkos háború rendezéséről egyeztet a Marvel Studios

Russo testvérek és a korábbi írók menthetik meg a következő két Bosszúállók-filmet.