x
Close


Közelgő események

Filmek

Robert Pattinson megtörte a csendet, s nyilatkozott Batman szerepvállalásáról

Robert Pattinson bejelentése óta most először beszélt Batman szerepvállalásáról a nyilvánosságnak.

Robert Pattinson megtörte a csendet, s nyilatkozott Batman szerepvállalásáról
  • Publishedszeptember 3, 2019

Robert Pattinson bejelentése óta most először beszélt Batman szerepvállalásáról a nyilvánosságnak.

Matt Reeves még júniusban erősítette meg, hogy a The Batman-film főszerepét az Alkonyat sztárja, Robert Pattinson kapta, ő váltja az időközben kiöregedő Ben Afflecket a DC képregények egyik legismertebb szerepében. Sokan felhördültek a stúdió döntésén, akik csak egy vámpírt látnak Pattinsonban, mások bizalmat szavaztak a színésznek, aki több filmben is bizonyította már tehetségét.

A Variety munkatársa hosszasan beszélgetett Robert Patinsonnal, aki elárulta a lapnak, hogy jóval a szereplőválogatásról szóló pletykák előtt kinézte magának a szerepet:

Egy ideje már Batmanen járt az agyam. Olyan abszurd dolog ezt mondani. Volt egy olyan ötletem, hogy megcsinálom, és ezzel piszkáltam Mattet. De nem igazán hatottam rá. Újabb és újabb találkozókat beszéltem meg vele.

Matt Reeves végül beleegyezett egy találkozóba, de csak miután elkészült a forgatókönyvvel. A meghallgatások csak ezután kezdődtek a színész számára, a többi pedig már történelem. Az interjúból más is kiderült, például, hogy Pattinson az Alkonyat után miért kerülte a nagy költségvetésű alkotásokat.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Általában a nagy filmek esetében a részek nem annyira érdekesek – legalábbis azok, amikkel utam során találkoztam. Azt hiszem, volt némi félelem. Kicsit ideges lennék, ha a meghallgatás után azonnal behívott volna, és Batmanről kezd beszélni.[/penci_blockquote]

Természetesen a lap munkatársa arra is szerette volna tudni választ, hogy milyen érzés töltette el a színészt, amikor megtudta, hogy ő kapta a szerepet:

Őszintén szólva, kevésbé volt gúnyos, mint amire számítottam. Sokkal szórakoztatóbb, ha hátrányos helyzetű vagy. Így nincsenek elvárások.

Szuperhőssé válás nem egyszerű dolog, hiszen hatalmasok a rajongói elvárások, bár arra is láttunk már példát a múltban, hogy egy színész felett előbb ítélkeztek, majd a végsőkig kitartottak mellette. Milyen ironikus, pont Ben Affleck szereposztását kritizálták sokan a DC Moziverzumban, majd a bemutató után sokan minden idők legjobb Denevéremberének kiáltották ki.

Szigorú titoktartás előzi meg a The Batman bemutatóját, ám a rendező korábban már elmondta, hogy egy galériára elegendő gonosztevő készül megnehezíteni Batman mindennapját. A film bemutatóját 2021. június 25-ére tűzték ki.

Robert Pattinson

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.