Főoldal Filmek Ridley Scott elárulta, miért tartott eddig, hogy elkészüljön a Gladiátor 2.
Filmek

Ridley Scott elárulta, miért tartott eddig, hogy elkészüljön a Gladiátor 2.

Több mint két évtizedet kellett várni a Gladiátor folytatására. De mi tartott eddig?

346
Gladiátor

Ridley Scott eklektikus filmes palettája hamarosan újabb nagyszabású alkotással bővül: a direktor jelenleg a Gladiátor 2. részén dolgozik. A folytatás a nagysikerű Gladiátor című filmjének eseményeit követi majd új szereplőgárdával. Főszerepben korunk feltörekvő fiatal színésze, Paul Mescal áll, mint Lucius.

A Total Filmnek adott interjújában Scott kitért arra is, hogy miért tartott eddig, hogy megcsinálja a folytatást, hiszem több mint két évtizedet kellett várniuk a rajongóknak. A legfőbb oka ennek az volt, hogy kezdetben sehogy nem állt össze a sztori, nem tudta, merre vigye a történetet.

Miért pont most? Mert [korábban] nem volt forgatókönyve. Igazából négy évvel ezelőtt próbálkoztunk, és egy nagyon jó írót választottam, aki nem tudott mihez kezdeni a történettel, pedig birkózott vele. Borzasztóan feldúlt volt, hogy nem tudta teljesíteni a feladatot. Ő a barátom. Ez tíz hónapig tartott. Szóval meghalt a projekt ott. Aztán újra elővettük a témát, és egy nagyon kézenfekvő ötlettel tértünk vissza, és úgy voltunk vele, miért is ne csinálnánk meg? Van egy túlélő, és ez a túlélő a Lucilla és Maximus szerelméből született fiú.

Ridley Scott

Russell Crowe helyett Paul Mescal lesz a Gladiátor 2. főszereplője, Commodus császár unokaöccsét fogja alakítani Scott 2000-es eposzában. Maximus (Crowe) megmentette a fiút és az anyját, miközben megbosszulta a saját családját, és nagy hatást gyakorolt az ifjú Luciusra. A Gladiátor 2. további szereplői: Joseph Quinn, Connie Nielsen, Denzel Washington, May Calamawy, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah és Matt Lucas.

A forgatókönyvet írta David Scarpa, a filmet Ridley Scott rendezi. A forgatás már elkezdődött, de a sztrájkok miatt le kellett állítani. Amennyiben nem húzódnak el az egyeztetések és tudják tartani a kitűzött célt, akkor a film 2024. november 22-én kerül a mozikba.

Gladiator
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.