Főoldal Sorozatok Komoly gondok vannak a Daredevil: Born Again körül, ezért a Marvel Studios a teljes kreatív csapatot kirúgta
Sorozatok

Komoly gondok vannak a Daredevil: Born Again körül, ezért a Marvel Studios a teljes kreatív csapatot kirúgta

Komoly gondok merültek fel a Daredevil: Born Again táján, de aggodalomra semmi ok, időben kapcsolt a Marvel Studios.

548
Daredevil: Born Again
Forrás: Marvel Studios

Vissza a tervezőasztalhoz. A legfrissebb hírek szerint a Marvel Studios még időben ismerte fel, hogy mennyire súlyos gondok vannak a Daredevil: Born Again gyártása körül, ezért úgy döntettek, hogy dobják mindazt, amit eddig kidolgoztak, és elölről kezdik. Miután rájöttek, hogy a Disney+ sorozata nem működik ebben a formában, egy teljesen más megközelítést alkalmaznak majd.

A Daredevil: Born Again című sorozatot még 2022 nyarán jelentették be, s talán a Marvel Studios legjobban várt Disney+ tévésorozata, de a WGA – ami két hete hivatalosan is véget ért már – és a SAG-AFTRA sztrájkjainak eredményeképpen a 18 epizódból álló sorozat gyártását még júniusban leállították.

A The Hollywood Reporter adta hírül, hogy a sorozatnak kevesebb, mint a felét forgatták le, de miután átnézték a felvételeket, Kevin Feige-nek elég volt, hogy úgy döntsön, nem működik a dolog. Ezt követően meghozták a döntést, majd a Marvel Studios a múlt hónapban kirúgta Chris Ord és Matt Corman vezető forgatókönyvírókat, valamint a hátralévő epizódokhoz csatlakozott rendezőket.

A terv most az, hogy lényegében teljesen átdolgozzák az élőszereplős sorozatot az alapoktól, egészen a kreatív szintről kezdik felépíteni Daredevil visszatérését, s mindezt új írókkal és rendezőkkel képzelik el.

Ord és Corman egy olyan jogi procedúrával rukkoltak elő, amely nagyban különbözik attól, amit a Netflix bemutatott a saját gyártású sorozatában. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a főszereplőt alakító Charlie Cox csak a negyedik epizódban öltötte volna magára a szuperhős jelmezt. Ez még egy 18 epizódos évadban is furcsa döntés.

“A Marvel, miután zöld utat adott a koncepciónak, úgy találta, hogy újra kell gondolnia a sorozat eredeti szándékát” – magyarázza a szaklap. “A Marvel azt tervezi, hogy megtart néhány jelenetet és epizódot, bár más sorozatelemeket is beiktatnak, Corman és Ord pedig executive producerei lesznek a két évadot felölelő sorozatnak”.

Az itt alkalmazott átalakítás része a Marvel Studios új szemléletének, amit szeretnének alkalmazni a sorozatoknál a jövőben. A terv most az, hogy vérbeli showrunnereket vesznek fel, akikhez a filmes vezetők helyett teljes munkaidős tévés vezetők csatlakoznak majd. Ahogy a Marvel részéről Brad Winderbaum fogalmazott: “Olyan vezetőkre van szükségünk, akik elkötelezettek e médium iránt, akik a streamingre, a televíziózásra koncentrálnak, mert ez két különböző forma”.

A megújult fejlesztési folyamatnak köszönhetően a showrunnerek pilotokat (első epizódokat) és sorozatterveket (angolul bibles) írnak – majd az utómunkálatok során fogják eldönteni az addig felvett anyagok alapján, hogy szükség van-e költséges újraforgatásokra.

Másik fontos változás, hogy az úgynevezett limitált sorozatok helyett inkább a tágabb történetek kerülnek előtérbe, vagyis többévados sorozatokat kaphatunk, de ami ennél is fontosabb, hogy a Marvel Moziverzum egyes produkció szorosabban kapcsolódnak majd egymáshoz, ahogy ezt megszokhattuk a korábbi években. Mint láttuk, a mostani megközelítés vegyes eredményekhez vezetett, különösen akkor, amikor az egymással ütköző gyártási ütemtervek miatt nem tudták összekapcsolni az egyes sorozatokat a filmekkel. Többnyire azért kapott sok kritikát az MCU 4. fázisa, mert sok új szereplőt hoztak be, de a történetek önállóak voltak, és a minőség sem volt a régi.

Valószínűleg ezzel a nagy átszervezéssel a Daredevil: Born Again még hátrébb csúszik a megjelenési naptárban, és nehéz megmondani, hogy az eddig hallottakból végül mi teljesül, és például a Megtorló vagy Kingpin visszatérnek-e.

Daredevil
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.