Főoldal Filmek Martin Scorsese védelmébe vette, hogy miért olyan hosszú a Megfojtott virágok
Filmek

Martin Scorsese védelmébe vette, hogy miért olyan hosszú a Megfojtott virágok

A Megfojtott virágok nagyon hosszú lesz, és megszakítás nélkül vetítik majd jövő héttől a mozikban.

539
Megfojtott virágok
Forrás Paramount Pictures

Martin Scorsese epikus és nagyszabású új filmjét jövő héten mutatják be a mozikban. A Megfojtott virágok bemutatóját megelőzően különösen nagy figyelem övezte a film tetemes, 3 óra és 26 perces játékidejét. Sokan megriadtak, hogy miért kell ilyen hosszú filmeket bemutatni a mozikban, és mindezt úgy, hogy nem iktatnak közbe szünetet, miközben a 2000-es években több kasszasikernél is volt rá példa.

A The Hindustan Timesnak adott interjújában Martin Scorsese védelmébe vette a játékidőt. A legendás filmrendező azzal érvelt, hogy a közönség hozzászokott más, hosszabb médiaformák fogyasztásához, és ha azoknál kibírják megszakítás nélkül, akkor itt se legyen ok a panaszra.

Az emberek azt mondják, hogy három óra, de ugyan már. A TV előtt ülve is eltöltünk 5 órát úgy, hogy nézünk valami sorozatot. Emellett sokan vannak, akik 3,5 órán keresztül színházi darabot néznek. A színpadon igazi színészek vannak, nem lehet felállni és sétálgatni az előadás közben. Adjátok meg ezt a tiszteletet, adjatok a mozinak egy kis tiszteletet.

Martin Scorsese

Az igaz történet Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) és Mollie Kyle (Lily Gladstone) valószínűtlen románcát meséli el, miközben bepillantást mutat az Oszázs-nemzetség pusztító árulásának tragikus történetébe, akik egyik napról a másikra a világ leggazdagabb emberei lettek, amikor olajat fedeztek fel a földjükön. Az indiánok gazdagsága azonnal vonzotta a fehér betolakodókat, akik manipuláltak, zsaroltak és elloptak annyi Oszázs-pénzt, amennyit csak tudtak, mielőtt gyilkossághoz folyamodtak.

DiCaprio és Gladstone mellett mellékszerepben látható Robert De Niro, Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Scott Shepherd, Louis Cancelmi, Jason Isbell, Sturgill Simpson, Tatanka Means, Michael Abbott Jr., Pat Healy, Gary Basaraba, Steve Eastin, Barry Corbin, Katherine Willis, Gene Jones, Jack White és Larry Fessenden.

Megfojtott virágok október 19-én a mozikban kerül bemutatásra először, majd később az Apple TV előfizetői is megtalálják a kínálatban.

Megfojtott virágok
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események