Főoldal BREAKING Epikus csatajelenetekkel befutott a Gladiátor II előzetese, köztük Paul Mescal egy orrszarvúval is megküzd az arénában
BREAKINGElőzetesek

Epikus csatajelenetekkel befutott a Gladiátor II előzetese, köztük Paul Mescal egy orrszarvúval is megküzd az arénában

Grandiózus előzetest kapott a Gladiátor II.

224

24 évvel az Oscar-díjas Gladiátor után ideje visszatérni az arénába. Április elején már láttunk sneak peeket a filmből, ma azonban a Paramount Pictures végre bemutatta a hivatalos előzetest Ridley Scott Gladiátor II című filmjéhez, amelyben Paul Mescal játssza a felnőtt Luciust.

Nagyjából 25-30 évvel járunk az első film eseményei után, a történet főszereplője Paul Mescal által játszott Lucius, Connie Nielsen Lucillájának fiáról van szó. Évtizedek teltek el, és távol az anyjától közben felnőtt, miután az észak-afrikai partvidékre küldte őt, hogy elkerülje a Római Birodalom hatásait. Haraggal nőtt fel anyja iránt (nem értette anyja döntését, pedig jó oka volt), de most békés életet él feleségével és gyermekével… egészen addig, amíg a rómaiak meg nem támadják.

“Numídia tengerparti városában vert gyökeret” – magyarázza Scott. “Kék szemű, világos bőrű férfi vörös hajjal, és nem is különbözhetne jobban a helyiektől. Ez az egyik utolsó túlélő civilizáció, amikor a rómaiak elkezdenek leereszkedni Észak-Afrikába, és mindent elfoglalnak.”

A támadást Pedro Pascal karaktere, Marcus Acacius vezeti, aki egy korábban nem látott római tábornok, aki Russell Crowe Maximusának keze alatt tanult. “A legjobbaktól tanult, így természetesen ez a becsületkódex mélyen beépült a kiképzésébe és az életébe. De a nap végén egy másik ember. És ez nem változtat azon, hogy ki ő” – mondta Pascal karakteréről.

“Maximus az Maximus, és ezt nem lehet megismételni. Ez csak azt teszi, hogy Acacius más dolgokra képes” – teszi hozzá Pascal. “Nagyon, nagyon jó tábornok, ami azt jelentheti, hogy nagyon jó gyilkos.”

Lucius megveti, amit Acacius képvisel, de hadifogolyként Rómába kerül. Itt jön a Gladiátor II nagy csavarja.

“A csavar az, hogy amikor fogolyként Rómába érkezik és az első menetet vívja az arénában, megpillantja anyját – döbbenetére” – meséli Scott. “Nem tudja, hogy életben van-e vagy sem. Honnan is tudhatná? Nincsenek telefonok. Nincs sajtó. És ott van az anyja a királyi páholyban, elég jól néz ki 20 év után. És ott van vele az a tábornok, akivel szembekerült a numídiai falon…”

A trailerben a Washington által alakított Macrinus, egy korábbi rabszolga, akiből kereskedő és fegyverkereskedő lett, felajánlja, hogy Lucius mentora lesz. Lucius meglátja a lehetőséget a férfiban, hogy saját bosszúját beteljesítse, és szembenézzen a Római Birodalommal. Pazar háborús jeleneteket láthatunk, sokkal nagyobb léptékben, mint amit a Gladiátor bemutatott. Emellett rengeteg visszautalást is tartalmaz az eredeti filmre, többek között egy nagyon különleges kapcsolatot, amelyet Lucilla ajánlott fel a fiának, és amely összeköti Maximus (Crowe) sorsát a főszereplőjével. Vizuálisan a film lenyűgöző lett, még a képernyőn keresztül is érezni lehet minden pengeváltást.

A mellékszereplők között Pedro Pascal mint Marcus Acacius, egy római tábornok, aki Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe a Gladiátor című filmből) parancsnoksága alatt tanult, Denzel Washington Macrinus szerepében, egy gazdag hatalmasság Rómában, aki gladiátorokat tart sport céljából, valamint Joseph Quinn és Fred Hechinger a római ikercsászárok szerepében.

A Gladiátor II 2024. november 22-én kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Gladiátor II
Előzetesek

Elkészült a Gladiátor II magyar nyelvű előzetese

Nézd meg magyar nyelven a Gladiátor II első nagy előzetesét.

Gladiátor II
Filmek

A Glicked (vagy Wickediator?) lehet az új Barbenheimer: a Gladiátor II vagy a Wicked?

Ősszel kis csúszással két kasszasikert is mozikba küldenek: a Gladiátor II részét...