Wide Screen
Image default
Filmek

Rian Johnson: bárcsak tartottak volna tesztvetítést Az utolsó Jedik bemutatója előtt

Rian Johnson azt kezdte el magyarázni, hogy mennyire hálás lett volna, ha Az utolsó Jedik bemutatója előtt tesztvetítést tartottak volna, és kiderültek volna a hiányosságok.

Rian Johnson azt kezdte el magyarázni, hogy mennyire hálás lett volna, ha Az utolsó Jedik bemutatója előtt tesztvetítést tartottak volna, és kiderültek volna a hiányosságok.

Nagy blockbusterek bemutatói előtt bevett szokás a filmiparban, hogy zárt közönség előtt levetítik a filmet, és figyelik a nézők reakciót. Egy ilyen tesztvetítés miatt kivágták például Katherine Langford szerepét a Bosszúállók: Végjátékból, hiszen a közönség nem értette a jelenet valódi mondandóját, amelyben Tony Stark és Langford karaktere találkozott, aki történetesen Tony lányát játszotta a jövőből.

Johnson legutóbbi munkája, a Tőrbe ejtve már elérhető online, amihez egy beszélgetést is mellékeltek a rendezővel, aki megosztotta gondolatát, mennyire jó lett volna, ha a nagy port kavart VIII. rész premierje előtt egy tesztvetítést tartottak volna, miközben a reakciókat figyelték volna. Mesélt az élményről is, hogy milyen volt, mikor először levetítették a Tőrbe ejtve krimit a nézőknek:

Olyan volt, mint egy buli a színházban. Nagyon szórakoztató volt. Olyan volt az első alkalom, mint ’Azta, mekkora előadás! Ez jó.’ Ami igazán szép és van valami Star Wars-filmekkel, hogy különféle okok miatt nem tudjuk tesztelni a filmeket. Mindig is utáltam a tesztvetítéseket, és amikor Az utolsó Jediken dolgoztunk, a folyamat egy bizonyos pontján úgy éreztem, hogy ’Istenem, a bal kezem adnám, ha ezt 300 ember előtt megmutathatnám Burbank városban, és csak nézném, hogy mennyire működik.’Rian Johnson

Kérdés, hogy mennyiben változott volt a készítők és a Lucasfilm álláspontja, ha rájönnek a hibára, hogy a rajongóknak nem tetszik a film, hiszen a kritikusok és a stúdió is odáig volt az alkotásért. És mint tudjuk a Star Wars: Skywalker kora után, nem mindig a rendező akarata érvényesül, a Disney önkényesen hoz döntéseket, a következményeit pedig mindenki tudja és látta.

Még több a témában...

Sam Witwer odaszólt Rian Johnsonnak, amiért megbukott Az utolsó Jedik házifeladatból

Kévés Bence Mihály

J.J. Abrams vágói szerint Rian Johnson szándékosan Az ébredő Erő ellen dolgozott

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson elárulta, hogy a filmekben nem kerülhet rosszfiúk kezébe az iPhone

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat