Wide Screen
Image default
Filmek

Rengeteg utalás volt a Bosszúállók 4. alcímére, júniusban meg is erősítették

A Marvel Studios tegnapig várt a Bosszúállók: Végjáték cím leleplezésével, azonban már sokkal korábban leleplezték, csak nem figyeltünk.

Miután hónapokon keresztül a fél internet azon tűnődött, hogy mi lehet a Bosszúállók: Végtelen háború folytatásának címe, a stúdió egy előzetessel leleplezte a titkot, és bemutatták a Bosszúállók: Végjáték várva várt első előzetesét, amit nem sokkal utána egy hivatalos poszter is követett.

Ugyanakkor hónapokon keresztül ment az ötletelés arról, hogy vajon mi lesz a film címe, milyen néven mutatják be a Marvel Moziverzum huszonkettedik filmjét, a Bosszúállók negyedik részét, ami egyben lezárja az univerzum harmadik fázisát is. Kezdve a nagyon sokat pletykált Infinity Gauntlet-tel, a még valószínűbb Annihilation alcímmel, de a befutó az Endgame lett, amiről már júniusban hallani lehetett, amikor Russo tesók kedvenc operatőre hatalmasat hibázott, miközben ő csak eddigi munkásságait szerette volna frissíteni weboldalán. Trent Opaloch meglehetősen óvatlan volt, és egy gyanútlan pillanatban véletlen Avengers: End Game címmel hivatkozott az addig cím nélküli Bosszúállók produktumra. A hír gyorsan végigsöpört az interneten, és hiába próbálta eltüntetni a nyomokat, ami egyszer felkerült rá, az bizony ott is marad.

Ugyanakkor sok rajongó pusztán találgatásnak gondolta az egészet, s nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek, már csak azért sem, mert Russo fivérek azt állították, hogy a filmcím nem hangzott el a Végtelen háborúban, így ezzel kizárhattuk az End Game nevet. (Doctor Strange miután átadta a Végtelen Követ Thanosnak, és a Titán a Megtizedeléssel kiirtotta a fél univerzumot, Strange halála előtt még odasúgta Tony Starknak, hogy elkezdődött a végjáték.)

És akkor ott volt Russoék által megosztott Twitter-kép, amihez a rendezőpáros csak annyi szöveget mellékelt, hogy nézd jobban a képet.

A kép után többen belelátták az End Game feliratot, de ezt is csak rajongói találgatásoknak gondoltuk, a bejelentés után viszont tudjuk, hogy a legnagyobb rajongóknak volt igazuk, akik nem csak belegondolták, hanem a rendezők tényleg megerősítették Opaloch által közzétett alcímet.

De már 2015-ben kaptunk utalást a filmcímre, amikor Stark a Bosszúállók: Ultron korában Amerika kapitányhoz beszélt, „Ott van fenn, a végjáték. Srácok, hogy tervezitek, hogy győztök?”

A Bosszúállók: Végjáték trailerelemzős cikkünkben pedig még több utalást és érdekességet olvashattok a folytatásról.

Még több a témában...

Spoiler-képek jelentek meg a Bosszúállók: Végtelen háború forgatásáról

Kévés Bence Mihály

[SDCC 2019] 2021 tavaszán debütál a Loki-minisorozat a Disney+ platformon

Kévés Bence Mihály

Nagyot szól a Bosszúállók: Végjáték legújabb előzetese magyarul is

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább