Főoldal Filmek Ráerősített egy rajongói elméletre Freya Allan karakteréről A majmok bolygója: A birodalom új klipje
Filmek

Ráerősített egy rajongói elméletre Freya Allan karakteréről A majmok bolygója: A birodalom új klipje

A majmok bolygója: A birodalom női főszereplőjéről még mindig nem tudunk sokat.

449
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios

Az ősidők óta futó franchise következő része, A majmok bolygója: A birodalom napra pontosan egy hónap múlva, május 9-én kerül a mozikba, és mivel a jegyértékesítés már elindult az Egyesült Államokban, a 20th Century Studios több promóciós anyagot is megosztott a rajongókkal, köztük plakátokat, egy featurette-et, egy TV-szpotot és egy nagyon érdekes új klipet.

A felvételekből kiderül, hogy Freya Allan karakterével kapcsolatban több rajongói elmélet is született az utóbbi időben. Sok minden nem állt rendelkezésre Allen szerepéről, mindössze annyi ismert, hogy egy Mae nevezetű lányt játszik a történetben. Most azonban kiderült, hogy Mae valójában Nova, akit az orángután Raka nevezett el a filmben.

Ez azt jelenti, hogy ő lenne Nova az eredeti A majmok bolygója-filmből? Elképzelhető, bár Raka a klip legvégén megjegyzi, hogy így nevezi az összes emberi szövetségesüket, valószínűleg ezzel tisztelegve az előző film, A majmok bolygója: Háború szereplője előtt. Valószínűleg ennél többről van itt szó, ahogy a lenti videók egyikében maga Allan is megerősíti, hogy karakteréről nem tudunk még mindent.

A majmok bolygója: A birodalom 300 évvel A majmok bolygója: Háború után veszi fel a fonalat. Az emberiség, mely a majomvírusnak hála hanyatlásnak indult Cézár trilógiájában, mostanra teljesen visszafejlődött, a majmok pedig egy egészen hatalmas birodalmat hoztak létre, melynek élén Proximus (Kevin Durand) császár áll. Az előzetesből végre őt is jobban megismerhettük: a bonobó ugyan az embereket megveti, ám a múlt technológiai vívmányait közel sem, sőt szeretne minél többet tanulni ezekről, hogy segítségükkel növelhesse birodalmát. Noa (Owen Teague), a fiatal csimpánz nem igazán nézi jó szemmel törekvéseit, ahogy az embervadászattal sincs kibékülve. Sőt mi több, inkább szimpatizál a szőrtelen népséggel, különösen egy Mae (Freya Allan) nevű, emberekhez képest különösen intelligens nővel. Csakhogy Mae-re Proximusnak is szüksége van a terveihez, így Noa választásra kényszerül, s elindul egy olyan utazásra, melyben megismeri őse, Cézár és az emberiség történetét.

A franchise rebootja 2011-ben kezdődött A majmok bolygója: Lázadással, majd 2014-ben érkezett a sokkal durvább, mélyebb témákat boncolgató A majmok bolygója: Forradalom, és végül 2017-ben A majmok bolygója: Háború című rész zárta Cézár történetét.

A majmok bolygója: A birodalom május 9-én debütál a magyar mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...