Főoldal Filmek Quentin Tarantino meggondolta magát, és dobta A filmkritikus ötletét
Filmek

Quentin Tarantino meggondolta magát, és dobta A filmkritikus ötletét

Quentin Tarantino lemondott 10. filmje ötletéről.

351
Quentin Tarantino

Egy meglepő fordulatban Quentin Tarantino rendező úgy döntött, hogy nem A filmkritikus lesz az utolsó filmes projektje. A Deadline jelentette, hogy a rendező kihátrált a forgatásból, ehelyett Tarantino állítólag visszatér a tervezőasztalhoz, hogy eldöntse, milyen legyen az utolsó filmje. Ezzel a döntéssel A filmkritikus is csak egy megvalósulatlan ötlet marad a sok között.

A hírt később megerősítette a Variety is; az ügyben a Sony Pictures, valamint Tarantino képviselői nem nyilatkoztak, hogy mi volt a gond, s miért döntött így a rendező. A korábbi jelentések alapján annyit tudtunk a filmről, hogy ez lehetett volna a mester utolsó és egyben tizedik filmes munkája, amelyben állítólag Brad Pitt is szerepelt volna. Néhány hete felröppent a pletyka, hogy esetleg Tom Cruise is csatlakozik hozzá.

Tarantino szerint eredetileg egy valós életű író alapján készült volna a film, akinek kritikái egyfajta keverékei lettek volna a “korai Howard Stern munkásságának és annak, amilyen Travis Bickle [Robert DeNiro karaktere a Taxisofőrben] lehetne, ha filmkritikus volna.”

A film több átíráson keresztülment 2023 során, ami állítólag késleltette a produkciót. Aztán hirtelen Tarantino úgy döntött, hogy más projektet választ. Biztosan nem az első és utolsó olyan projekt, amit Tarantino nem fejezett be. Az évek során felmerült, de sosem valósult meg többek között egy R-besorolású Star Trek, egy harmadik Kill Bill és még sok más.

Az esély még mindig ott van, hogy Tarantino visszatér ehhez a koncepcióhoz, ahogy tette Az aljas nyolcas esetében is, de ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy inkább más ötletet szeretne megvalósítani.

Quentin Tarantino
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.

Volt egyszer egy... Hollywood
Filmek

Brad Pitt játssza Quentin Tarantino utolsó filmjének a főszereplőjét

Quentin Tarantino utolsó filmjére készül Brad Pitt főszereplésével, de tényleg ez lesz...

Nick Fury
Filmek

Samuel L. Jackson nem ért egyet Quentin Tarantino kijelentésével, hogy a Marvel sztárjai nem színészek

Quentin Tarantino már megint beleállt a Marvel alkotásaiba, és ezt Samuel L....