Főoldal Filmek Brad Pitt játssza Quentin Tarantino utolsó filmjének a főszereplőjét
Filmek

Brad Pitt játssza Quentin Tarantino utolsó filmjének a főszereplőjét

Quentin Tarantino utolsó filmjére készül Brad Pitt főszereplésével, de tényleg ez lesz az utolsó?

299
Volt egyszer egy... Hollywood
Forrás: Sony Pictures

Médiaértesülések szerint Brad Pitt újra együtt fog dolgozni Quentin Tarantino író és rendezővel a közelgő (és a pletykák szerint utolsó) filmjében – írja a Deadline. Egyelőre annyit tudunk, hogy a The Movie Critic (A filmkritikus) címmel érkezik Tarantino új filmje, de hogy mikor és valóban ez lesz az utolsó filmje karrierje során, az még a jövő zenéje.

Pitt és Tarantino több alkalommal is dolgoztak együtt, hiszen a 2009-es Becstelen brigantyk és a 2019-es Volt egyszer egy… Hollywood című filmekben is játszott, utóbbiért Pitt elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat az erőszakos kaszkadőr, Cliff Booth megformálásáért. Pitt 1993-ban társszerepet játszott Tony Scott Tiszta románc című filmjében is, amely köztudottan Tarantino egyik korai forgatókönyvéből készült. (A filmben Pitt alakította Floydot, Michael Rapaport állandóan ittas lakótársát).

Nem derült ki, hogy Pitt kit alakít, Tarantino a filmet “epilógusként” emlegette, aminek nyilvánvalóan köze van ahhoz, hogy ez lesz karrierje utolsó filmje, de azon is el kell gondolkodni, hogy esetleg a Volt egyszer egy… Hollywood epilógusa lesz-e? Az új filmje 1977-ben játszódik, kevesebb mint tíz évvel az említett előző film eseményei után, amikor Pitt Cliff Booth-ja megmentette Rick Dalton (Leonard DiCaprio) életét Charles Mansontól (Damon Herriman) és a “családjától”.

Rejtély, hogy miről tárgyalnak a felek, és hogy Pitt mennyire áll a megállapodással, vagy hogy a színész mikor tudná ezt beilleszteni a sűrű időbeosztásába. Múlt héten ismét versenyautóba ült Joseph Kosinski Forma-1-es filmjének forgatásán, amiről azt beszélik, hogy a következő hónapokban teljes gázzal forog majd. Amennyiben az Apple új filmje tényleg leköti a színészt a következő időszakra, akkor a The Movie Critic csak azután következhet, 2025-ben. Tarantino történetesen nagyon szereti a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatni filmjeit, ahol 1994-ben elnyerte az Arany Pálmát a Ponyvaregény című filmjéért. A Becstelen brigantyk, a Volt egyszer egy… Hollywood és a Grindhouse: Halálbiztos rendezői változatát is ott mutatta be, így viszont biztosan kihagyhatja a 2025-ös filmünnepséget, s legkorábban 2026-ban térhet vissza.

Még az sem eldöntött, hogy melyik kiadóval szerződik le. A Weinstein Company feloszlása óta Tarantino szabadúszó, és a Sony Pictures stúdióval közösen hozták forgalomba a Volt egyszer egy… Hollywood című filmet, de a Disney kivételével több nagy filmstúdió is udvarolt a rendezőnek a forgalmazásért.

Volt egyszer egy... Hollywood
Forrás: Sony Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Forma-1
Filmek

Brad Pitt legdrágább filmjében átélhetjük majd az igazi Forma-1-es száguldást

Joseph Krasinski rendező a versenypálya Top Gun: Maverickjét szeretné elhozni.