Főoldal Filmek Premierdátumot kapott A Mandalóri és Grogu mozifilmje
Filmek

Premierdátumot kapott A Mandalóri és Grogu mozifilmje

A Disney kitűzte az időpontokat, mikor mutatják be az új Star Wars-filmeket, és először A Mandalóri és Grogu érkezik.

295
A Mandalóri és Grogu
Forrás: Star Wars

A 2023-as londoni Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke három új Star Wars-filmet jelentett be Dave Filoni (Ahsoka), Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) és James Mangold (Indiana Jones és a sors tárcsája) rendezőktől, majd év elején a Lucasfilm váratlanul bejelentett egy negyedik filmet a Disney+ A Mandalóri című sorozatának főszereplőivel.

Már akkor sejteni lehetett, hogy a 2019-es Star Wars: Skywalker kora után ez lehet a nagyjátékfilm, amelyet bemutatnak a mozikban. Ma reggelre megerősítést kapott, hogy a filmet 2026. május 22-én fogják bemutatni a mozikban. A Disney a nagy Memorial Day amerikai ünnepi hétvégét bérelte ki a filmnek, és további két dátumot is kijelölt: 2026. december 18. (valószínűleg Obaid-Chinoy Star Wars: Új Jedi Rendje) és 2027. december 17. (esetleg Mangold A Jedik hajnala vagy Filoni Új Köztársaság-filmje).

“A 2025-ös mozis programunkat tekintve izgatottan várjuk a közönséget az Amerika kapitány: Szép új világ, a Fantasztikus Négyes, Pixar Elio, Zootropolis 2. és Avatar 3. bemutatóira” – mondta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója szerdán a negyedéves eredménybeszámoló során. “És már előre tekintünk 2026-ra és azon túlra a Jégvarázs 3. részével, az első Toy Story-filmmel 2019 óta [Toy Story 5], és egy új Star Wars-filmmel, amely először hozza el a nagyvászonra a Mandalórit és a Grogu-t.”.

A Mandalóri és Grogu forgatása idén nyáron kezdődik Los Angelesben. Favreau rendezőként vezető producer lesz még Filoni és Kennedy mellett. A direktor úgy jellemezte az “új történetet”, hogy “tökéletesen illik a nagyvászonra”.

Pedro Pascal főszereplésével A Mandalóri volt az első élőszereplős Star Wars-tévésorozat, amikor 2019 novemberében elindult a Disney+. A sorozat harmadik évadát 2023-ban mutatták be, de a történet még nem ér véget a mozifilmmel, ugyanis érkezni fog egy negyedik évad is, és majd a távoli jövőben Filoni egy másik filmmel zárja ezt a történetet szintén a filmvásznon.

The Mandalorian
Forrás: Star Wars

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események