Főoldal Filmek Padmé tényleg megpróbálta megölni Anakin Skywalkert A Sith-ek bosszújában?
Filmek

Padmé tényleg megpróbálta megölni Anakin Skywalkert A Sith-ek bosszújában?

A Sith-ek bosszúja alternatív befejezésében tényleg megpróbálta megölni Anakin Skywalkert Padmé?

572
Star Wars: A Sith-ek bosszúja
Forrás: 20th Century Studios

Régóta a pletykákat erősíti, hogy létezett egy olyan forgatókönyv a Star Wars: A Sith-ek bosszújához, amelyben Padmé Amidala megpróbálta megölni férjét, Anakin Skywalkert, amikor a Kiválasztott letért az útról, és átállt a Sötét oldalra.

Natalie Portman először az 1999-es Star Wars: Baljós árnyak című filmben játszotta Padmé Amidala királynőt. Összesen háromszor láthattuk, és a 2005-ös A Sith-ek bosszúja című filmben ért véget a karakter alakítása. Az előzménytrilógia óta is születnek a pletykák és elméletek arról, hogy Padmé milyen szerepet játszhatott abban, hogy Anakin Skywalker a jedik ellen fordult, s ő lett a Birodalom legfélelmetesebb Sith lovagja, Darth Vader.

Ez a pletyka abból a koncepciótervből született, amely a szenátort ábrázolja, amint késsel a kezében szembeszáll a férjével. A Vanity Fairnek nyilatkozva Portman megosztotta gondolatait az ötlettel kapcsolatban, és határozottan kijelentette, hogy ő erről soha nem tudott, és George Lucas filmrendező soha nem forgatta le ezt a jelenetet.

“Ó, ez királyul hangzik” – kezdte arról, hogy a III. epizódnak lehet egy alternatív befejezése, amelyben Padmé megpróbálja megölni Anakint.

Nem, nem. Nagyszerűen hangzik, de nem forgattuk le. Annyira nagy része volt az életemnek, annyi éven át részese lehettem a Star Warsnak. Az elsőt 16 évesen forgattam, ezt pedig 22 évesen. Nagyon vad volt zöldvásznon forgatni. Igazából a színészet nagyon tiszta formájának éreztem.

Natalie Portman

A színésznő nemrég megerősítette, hogy hajlandó lenne újra eljátszani a szerepét egy modern Star Wars-projektben. Andy Cohennek elmondta, hogy “senki sem kérdezte”, de “nyitott” a folytatásra, és “csodálatosnak” nevezte a munkát, amikor az előzménytrilógián dolgozott.

Ez volt az első alkalom, hogy digitálisan forgatáson vettem részt. Nem hiszem, hogy akkoriban bárki is így forgatott volna. Ez volt az első alkalom, hogy zöld háttér előtt dolgoztam. Teljesen új készségeket kellett elsajátítanom, és egy teljesen új világba kellett belépnem.

Natalie Portman

Mint említettük pár bekezdéssel feljebb, Portman játszotta Padmé Amidalát a Star Wars előzménytrilógiájában, ott mutatkozott be Naboo királynőjeként. A Star Wars: A klónok támadásában Padmé szenátor lett, és romantikus viszony alakult ki közte és Anakin Skywalker között. Története tragikusan ért véget A Sith-ek bosszújában, amikor Padmé, immár ikrekkel várandósan, kénytelen volt szembenézni a Galaktikus Köztársaság bukásával és Anakin gonosz oldalával, amikor elárulta Obi-Wan Kenobit és a jediket.

star wars
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.