Főoldal Sorozatok Neil Druckmann a The Last of Us szerzője csak akkor venné fontolóra Bella Ramsey leváltását, ha ő is ezt szeretné
Sorozatok

Neil Druckmann a The Last of Us szerzője csak akkor venné fontolóra Bella Ramsey leváltását, ha ő is ezt szeretné

Véget ért a The Last of Us 1. évada, de lesz belőle második is. Bella Ramsey sorsáról beszélt a sorozat két szerzője.

386
The Last of Us
Forrás: HBO

Az HBO The Last of Us című sorozatának első évada hivatalosan is véget ért, ami azt jelenti, hogy itt az ideje rákapcsolni a folytatásra, ami a videójáték második részét dolgozza fel. Ezzel kapcsolatban többekben felmerült a kérdés, hogy a második évadra leváltják-e Bella Ramseyt, mivel karaktere jelentős átalakuláson megy keresztül az első részhez képest.

Az HBO már hónapokkal korábban berendelte a második évadot, amely a Naughty Dog The Last of Us Part II történetét adaptálja majd. Mint a játék rajongói tudják, a második rész öt évvel az első rész után játszódik, emiatt pedig felmerült a kérdés, hogy Bella Ramsey alkalmas-e a folytatásra. Az évadfinálét megelőző sajtótájékoztatón Neil Druckmann, a Naughty Dog társelnöke és executive producere eloszlatta ezeket az aggályokat, és azt mondta, hogy ő és a showrunner Craig Mazin Ramsey-vel az élen szeretnék elkészíteni a második évadot.

Amikor a játékot készítettük, úgy éreztem, hihetetlenül szerencsések voltunk. Úgy éltük meg, mint egy villámcsapást, hogy megtaláltuk Ashley Johnsont. El sem tudok képzelni mást Ellie szerepében. Aztán valahogy megint villámcsapásként ért minket Bella.

Rendkívül szerencsések vagyunk Bellával és azzal, amit az egész évad során láthattatok. Az egyetlen lehetőség, hogy valaha is fontolóra vegyük Bella szerepének újraosztását, ha azt mondaná: ‘Nem akarok többé veletek dolgozni’. Még akkor sem vagyok benne biztos, hogy teljesítenénk a kérését. Lehet, hogy még ennek ellenére is rákényszerítenénk, hogy visszatérjen a 2. évadra.

Neil Druckmann

Mazin osztotta Druckman lelkesedését Ramsey Ellie-je iránt, és azt is kiemelte, hogy “[Ramsey] most 19 éves, ami – mellesleg – megegyezik Ellie életkora a The Last of Us második részében”.

A 2. évad felépítésér és történetét egyelőre rejtély övezi. Mazin korábban úgy nyilatkozott, hogy az HBO sorozatadaptációjának második szezonja “biztosan több lesz mint egy évadnyi tévésorozat”, ami arra utal, hogy legalább két évadra oszthatják a folytatást. Ráadásul a második rész története nem lineáris, és akik már játszottak vele, azok tudják, hogy lényegében két főszereplője van a videójátéknak. Ezt többféleképpen is feldolgozhatják a tévéképernyőjén.

A The Last of Us 1. évadában néhány történetszálat megváltoztattak, kiegészítettek, ilyen volt például Bill és Frank szerelmi története, amit drasztikusan átírtak. Mazin hasonló elvárásokat támaszt a 2. évaddal szemben is, mondván, hogy néhány pillanat “radikálisan” más lehet, mint amit a játékosok a második részében tapasztaltak.

“[A 2. évad] más lesz, ahogy ez az évad is más volt” – mondta Mazin. “Néha radikálisan más lesz, és néha nem. Sajátos megközelítést alkalmazunk majd, nem olyan lesz pontosan, mint a videójáték. Olyan lesz, amilyet Neil és én szeretnénk csinálni, de Bellával együtt készítjük el.”

The Last of Us

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?

The Last of Us Part II
Játéktesztek

The Last of Us Part II Remastered teszt

Tartalmas feljavított kiadást kapott a The Last of Us Part II.