Főoldal Előzetesek Nagyon látványos lett A majmok bolygója: A birodalom legújabb szinkronos előzetese
Előzetesek

Nagyon látványos lett A majmok bolygója: A birodalom legújabb szinkronos előzetese

Eljött a majmok ideje A majmok bolygója: A birodalom új magyar nyelvű előzetesében.

317

Február elején már megszokhattuk, hogy az egyik legnagyobb amerikai sportesemény alatt sorra mutatják be a kasszasikerek előzeteseit. Nem volt ez máshogy A majmok bolygója: A birodalom esetében is, ugyanis a Super Bowl alatt bemutatták a franchise új fejezetének legújabb előzetesét, amihez most elkészült a magyar szinkronos előzetes.

A majmok bolygója: A birodalom 300 évvel A majmok bolygója: Háború után veszi fel a fonalat. Az emberiség, mely a majomvírusnak hála hanyatlásnak indult Cézár trilógiájában, mostanra teljesen visszafejlődött, a majmok pedig egy egészen hatalmas birodalmat hoztak létre, melynek élén Proximus (Kevin Durand) császár áll. Az előzetesből végre őt is jobban megismerhettük: a bonobó ugyan az embereket megveti, ám a múlt technológiai vívmányait közel sem, sőt szeretne minél többet tanulni ezekről, hogy segítségükkel növelhesse birodalmát. Noa (Owen Teague), a fiatal csimpánz nem igazán nézi jó szemmel törekvéseit, ahogy az embervadászattal sincs kibékülve. Sőt mi több, inkább szimpatizál a szőrtelen népséggel, különösen egy Mae (Freya Allan) nevű, emberekhez képest különösen intelligens nővel. Csakhogy Mae-re Proximusnak is szüksége van a terveihez, így Noa választásra kényszerül, s elindul egy olyan utazásra, melyben megismeri őse, Cézár és az emberiség történetét.

A filmet Wes Ball dirigálta (Az útvesztő), s a majmokat továbbra is motion-capture technológia segítségével keltették életre, de ezúttal Andy Serkis elvileg nem tér vissza. A cél egyértelműen az eredeti film megidézése volt, s a felállás újfent izgalmas gondolatokat feszeget, kérdéses felér-e majd Noa története Cézár örökségéhez. A legutóbbi trilógiában több utalást is kaptunk az eredeti filmekre, ám továbbra is nyitott, hogy az új részekkel esetleg szeretnék-e közvetlenül is összekapcsolni a történeteket, de Noát több mint ezer év választja el Taylortól, úgyhogy ez egyelőre nem valószínű.

“Wes Ball rendező új életet lehel a globális, epikus franchise-ba, amely több generációval a Caesar uralkodását követő jövőben játszódik, ahol a majmok az uralkodó fajként harmóniában élnek, az emberek pedig az árnyékba szorultak” – olvasható a hivatalos leírásban. “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

Az első betekintést még 2023 novemberében kaptuk, akkor mutatták be a franchise új részének első előzetesét. Ebból egy olyan világot ismerhettünk meg, amelyet már több száz éve majmok uralnak. Bár a történet középpontjában új konfliktusok és karakterek állnak, a poszt-apokaliptikus világban játszódó folytatás továbbra is ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a franchise előző trilógiája, amelynek főszerepét Andy Serkis játszotta Cézár szerepében.

A franchise rebootja 2011-ben kezdődött A majmok bolygója: Lázadással, majd 2014-ben érkezett a sokkal durvább, mélyebb témákat boncolgató A majmok bolygója: Forradalom, és végül 2017-ben A majmok bolygója: Háború című rész zárta Cézár történetét. 

A majmok bolygója: A birodalom május 9-én debütál a magyar mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

Ráerősített egy rajongói elméletre Freya Allan karakteréről A majmok bolygója: A birodalom új klipje

A majmok bolygója: A birodalom női főszereplőjéről még mindig nem tudunk sokat.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz A majmok bolygója: A birodalom

Elnyújtott játékidővel vezetik fel A majmok bolygója: A birodalom új korszakát.