Főoldal Játékok Mozgás közben is látható a Call of Duty: Modern Warfare III
Játékok

Mozgás közben is látható a Call of Duty: Modern Warfare III

Az új előzetesben látható a játékmenet és a történetről is sokat megtudhatunk.

327
Call of Duty: Modern Warfare III
Forrás: Activision

Kétségkívül az őszi játékszezon egyik legfontosabb megjelenése lesz a Call of Duty: Modern Warfare III. Az Activision Blizzard nemrég leplezte le az új részt, amely a tavalyi Call of Duty: Modern Warfare II direkt folytatása lesz. A Warzone új eseményének keretében bemutatták az új részt és egy gameplay előzetesben már mozgás közben is látható a szoftver, továbbá az is kiderült, hogy a sztori kampányban milyen történetre számíthatunk.

Az előzetes szerint a főszerepben ismét a John Price százados vezette 141-es alakulat újabb titkos akcióját követhetjük. Az eredeti Modern Warfare játékokból ismerős Vlagyimir Makarov vezette Ultranacionalisták a világháború kirobbantását tervezik. Price alakulata ezt megakadályozva egy halálos gázszállítmányt követnek, amely nyomán hőseink visszatérnek a 2019-es Modern Warfare-ből ismert Verdanskra is. Kiderült, hogy a sztori kampány fele hagyományos lineáris pályákból áll, a másik fele viszont úgynevezett Open Combat missziókból, amely lehetővé teszi a játékosnak, hogy saját maga állítsa be a játékélményt. Az előzetesben Price és Makarov mellett felbukkan a 141-es alakulat többi tagja is, mint Simon „Ghost” Riley, Kyle „Gaz” Garrick, Johnny „Soap” MacTavish és Farrah Karim is.

Call of Duty: Modern Warfare III

A sötétebb tónusú egyjátékos sztori mód mellett a Call of Duty legfontosabb részéről, a multiplayerről is kiderültek újdonságok. Az új rész sok közkedvelt játékelemet visszahoz a korábbi részekből. Összesen 16 pálya kerül be a 2009-es Call of Duty: Modern Warfare 2-ből és négy Ground War térkép is. Újra lesz War mód is, amely a 2017-es Call of Duty: WWII-ből ismerős és ismét szavazhatunk a pályákra is. Visszatér a klasszikus minitérkép és a 150-es életcsík. A mozgásban lesz Slide és Reload Cancel, továbbá visszatér a Perk rendszer is, amelyek már a játék kezdetén aktívak lesznek.

De nem csak ezek, hanem az igen közkedvelt zombi mód is újra tiszteletét teszi a játékban. A játék fő fejlesztéséért a Sledgehammer és Infinity Ward felel, azonban a zombi módért a Treyarch csapata kezeskedik. Ez a mód igazából ötvözi a DMZ és Outbreak módokat egy nyitott világú zombi játékban. A zombi mód egy PVE játék, tehát csak a gép ellen játszhatunk, alapvetően 4 fős coop, de 24 főig növelhető a csapat. Az új Warzone-ban lesz elérhető egy filmszerű történetet is kap, így teljes értékű sztori módnak tekinthető. Vásárolhatunk majd állomásokat, fegyver lerakatokat, ruha csomagokat és titkos ládákat.

Call of Duty: Modern Warfare III

Ugyan hivatalosan nem erősítette meg az Activision Blizzard, de az Insider Gaming és a PlayStationSize nevű Twitter / X felhasználó kiderítették a PlayStation adatbázisából, hogy a Modern Warfare III eredetileg a 2022-es Modern Warfare II egyik DLC-jének készült. Az Activision háza táján most elég nagy a felfordulás köszönhetően az üzletnek, amely során a Microsoft felvásárolná őket, így valószínűleg nem készült el időben az új, teljes értékű új Call of Duty és egy DLC-t bővítettek ki önálló játékká. Az Activisiont már így is sok kritika érte, hogy az évente megjelenő Call of Duty részek szinte ugyanazok a szoftverek kisebb módosításokkal, ráncfelvarrással és mindig teljes áron újra eladva. Az Insider Gaming cikkéből az is kiderült, hogy a Modern Warfare III béta kódja, szinte egy az egyben megegyezik a Modern Warfare II koncepciós azonosítójával, vagyis a két játék gyakorlatilag azonos, ugyanarra a kódra épülnek. A kód arról is árulkodik, hogy a Modern Warfare II-nek megváltozik a Hub-ja, vagyis egy menüben érhető majd el a Modern Warfare II, a III és a Warzone is.

Fontos megemlíteni, hogy az új Carry Forward rendszernek köszönhetően minden a Modern Warfare II-ben és a Warzone-ban megvásárolt fegyverek, álcázások és az elért fejlődés tovább vihető a Modern Warfare III-ba. A pletykák szerint az új játék teljes áron 70 dollárba fog kerülni. Az első béta teszt október 6-án indul csak PlayStation konzolokon, majd 12-étől a többi platformon is. A kampány korai hozzáférésben november 2-től próbálható, a teljes játék november 10-én érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S konzolokra.

Call of Duty: Modern Warfare III
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Call of Duty: Black Ops 6
Játékok

Nem, nem lesz 310 GB a Call of Duty: Black Ops 6 mérete

Az Activision tisztázta az új Call of Duty fájlméretéről szóló pletykákat.

Game Awards 2023 Christopher Judge
Játékok

Kiakadtak a Call of Duty fejlesztői a The Game Awards poénján

Christopher Judge beszólását több jelenlegi és volt Call of Duty fejlesztő rosszul...