Főoldal BREAKING Modern Warfare III címen jön az új Call of Duty novemberben
BREAKINGJátékok

Modern Warfare III címen jön az új Call of Duty novemberben

Az Activision végre hivatalosan is leleplezte az idei Call of Duty részt, amely november 10-én érkezik.

138
Call of Duty Modern Warfare II

Szinte már nyílt titok volt, hogy mi lesz az idei Call of Duty címe. Már hónapok óta szivárogtak arról információk, hogy az Activision szakít a megszokott renddel és átvariálja a széria készülő új projektjeit. A Black Ops részekért felelős Treyarch új projektjét későbbre halasztják és az inkább világháborús, mint a Call of Duty: WWII és a Call of Duty: Vanguard részekért felelős Sledgehammer Games projektje jön 2023-ban.

Ezt pedig augusztus 7-én erősítette meg hivatalosan az Activision Blizzard, az új rész a tavalyi Modern Warfare II folytatása lesz Call of Duty: Modern Warfare III címen. Az új játékot eredetileg augusztus 17-én akarták leleplezni a Warzone következő eseményén, ám úgy tűnik, ezt inkább előre hozták. A bejelentés mellé egy rövid egy perces kedvcsináló is érkezett, amely egyelőre nem sokat árul el a játék történetéről vagy koncepciójáról.

Az Insider Gaming szerint a Modern Warfare III több klasszikus játékelemet is visszahoz a régebbi Call of Duty részekből, főként a 2009-es Call of Duty: Modern Warfare 2-ből. Állítólag visszatér a közkedvelt Terminal pálya, ismét lesz minitérkép vörös pontokkal, Ninja Perk, zombi mód és más hasonló játékelemek. Arról is szó volt korábban, hogy a Modern Warfare II-ben megszerzett fegyvereket, karaktereket továbbvihetjük a következő részbe. A pletykák szerint a Modern Warfare III eredetileg a Modern Warfare II egyik kiegészítőjének készült, végül önálló játékot csináltak belőle, feltehetően azért, hogy az Activision idén is kitudjon adni egy új Call of Dutyt. Azért is rendhagyó ez, mert két egymást követő évben nem szoktak azonnal érkezni folytatások. A Modern Warfaret vagy egy új Black Ops vagy világháborús rész szokta követni a sorban.

Az Activision Blizzard viselt dolgairól elég sokat lehetett olvasni az elmúlt hónapokban, köszönhetően a történelmi léptékű akvizíciójuknak a Microsofttal. A Microsoft és az Activision a különböző országokkal, világszervekkel szemben védték meg az ügyletet a bíróságokon, legutóbb az FTC vs Microsoft perben, ahol rengeteg érdekességet tudtunk meg az Activisionről és a Call of Duty értékéről is. A Microsoft tíz évre szóló külön megállapodást is kötött a Sonyval, hogy a Call of Duty biztosítva legyen PlayStation konzolokon is. A szerződéskötés határidejét a felek kitolták 2023. október 18-ig, vagyis, ha minden jól halad akkor a Call of Duty: Modern Warfare III lesz az első rész a szériában, amely már a Microsoft és az Xbox Game Studios szárnyai alatt jelenik meg.

Call of Duty Modern Warfare II
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Microsoft Xbox
Játékok

Ez a négy Xbox-játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switch-re

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy mely Xbox-játékok jönnek a rivális konzolokra.

Xbox Games
Xbox

[Hivatalos] Xbox játékok érkeznek PlayStationre és Nintendo Switch-re

Négy megnem nevezett Xbox-játék érkezik a rivális konzolokra.

Xbox

A Microsoft felhagy az Xbox-játékok exkluzivitásával?

A pletykák szerint a Starfield és az Indiana Jones and the Great...