Főoldal Játékok Minden készülő Star Wars-játék
Játékok

Minden készülő Star Wars-játék

Összeszedtünk minden készülő és a közeljövőben érkező Star Wars videójátékot.

575
Star Wars Lucasfim Games

Idén sem maradtunk Star Wars-játék nélkül, hiszen áprilisban jelent meg a Star Wars Jedi: Survivor, amely egy remek folytatása lett a Jedi: Fallen Ordernek. A Disney már 2021-ben döntött arról, hogy az Electronic Arts-szel nem kötnek újabb kizárólagos licenc szerződést és a Lucasfilm Games felügyelete alatt más játékfejlesztők is készíthetnek új AAA multiplatform címeket a messzi-messzi galaxisban. Az utóbbi években már számos projektet lepleztek le, amelyek közül néhány már körvonalazódott, de a többségére még várnunk kell. Cikkünkben listába szedtük, hogy hol és milyen Star Wars videójátékok készülnek jelenleg.

Star Wars: Hunters (2023 ősze)

2021 februárjában jelentette be a Lucasfilm Games, hogy a mobilos és böngészős online játékaiért ismert Zynga egy új Star Wars-játékon dolgozik. A Star Wars: Hunters egy kifejezetten Android, iOS és Nintendo Switch-re érkező ingyenesen letölthető, online multiplayer játék lesz. A játék története A Mandalóri sorozat időszakában játszódik, a galaxis egy félreeső bolygóján arénaharcokban vesznek részt, amolyan gladiátorok. A játékos ezekben a viadalokban vehet részt társaival, 4 vs 4 fős harcokban. Egy ideje már korai hozzáférésben elérhető a világ egyes régióiban, de Magyarországon még nem. A szoftvert folyamatosan tesztelik, bővítik mobilokon. Azonban a végső változat még mindig nem érkezett meg, a megjelenést folyamatosan tologatták. A legutóbbi hírek szerint 2023 második felében várható, de azóta sem erősítették meg.

Star Wars Outlaws (2024)

Egy nappal azután, hogy 2021 januárjában bemutatták az újjászervezett Lucasfilm Gamest, a Ubisoft bejelentette, hogy a Massive Entertainment nevű csapatuk már dolgozik egy nyílt világú Star Wars-játékon. A Ubisoft nagyon tapasztalt a nyitott világú akciójátékok terén gondoljunk csak az Assassin’s Creed, a Far Cry, a Watch Dogs, vagy a Tom Clancy’s The Division címeikre. A Massive ugyancsak dolgozik már egy hasonló nyitott világú címen, amely az Avatar: Frontiers of Pandora lesz. A 2023-as Summer Game Festen leleplezték, hogy az új játék Star Wars Outlaws címen érkezik. Egy vadonatúj gazfickó történet lesz, főszerepben Kay Vess és csapatával. Időben A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódik és a kánon számos ismert világába elutazhatunk majd. Már a játékmenetbe is bepillanthattunk, amely egy jól kidolgozott szoftvert mutatott. A történet is érdekes, amolyan Han Solóhoz mérhető alvilági kalandokban vehetünk részt és ha van merszünk, akár még Jabbát is elárulhatjuk. A nyitott világ sok lehetőséget rejt magában, ráadásul az űrben is repülhetünk űrhajónkkal, vagy utazhatunk az egyes bolygók között. A játék a tervek szerint valamikor 2024-ben érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake (2024-2025)

Idén már húsz éve, hogy a BioWare elkészítette a Knights of the Old Republic játékot. A szerepjáték rendkívül népszerű volt és egy teljesen új korszakot nyitott meg a Star Warsban. A második rész az Obsidiantól szintén remek játék volt. A harmadik rész azonban már nem készült el, helyette a BioWare egy online multiplayert indított el Star Wars: The Old Republic címen, amely még most is működik. A 2021-es PlayStation Showcase keretében leleplezték, hogy készül a KotOR Remake változata PC-re és PS5-re. Az új változaton az Aspyr Media dolgozik a Sonyval és a Lucasfilmmel közösen. A bejelentés mellé egy rövid CGI kedvcsinálót mutattak, amelyben a főszereplő Revan látható. Azonban a játékról azóta sem kaptunk hivatalos infókat. Tavaly elkezdtek szállingózni a pletykák, hogy a fejlesztés nem halad jól és a Sony nem elégedett az eddigiekkel. Végül az Aspyr anyavállalata, az Embracer csoport nevű svéd médiaholding a hírek szerint egy másik csapatának, a Saber Interactive-nak adta oda projektet. Hivatalosan nem mondták ki, de utaltak erre a pénzügyi jelentésben. Hogy mi lesz a sorsa ennek az ígéretes projektnek, azt egyelőre nem tudni, az Embracer továbbra is tervez a játékkal. Talán jövőre vagy azután végre elkészül.

Star Wars Eclipse

A 2021-es decemberi Game Awardson derült ki, hogy a Quantic Dream dolgozik a Star Wars Eclipse című játékon. A fejlesztő korábban olyan címeken dolgozott, mint a Heavy Rain vagy a Detroit: Become Human, amelyek kifejezetten ilyen interaktív filmszerű, nyomozós kalandjátékok voltak. Az Eclipse a kánonba nemrég bevezetett A Köztársaság Fénykora időszakában játszódik majd, a Baljós árnyak előtt több száz évvel. Egy teljesen új történetet fog elmesélni, amelyben a Külső Peremvidék politikai helyzete is előtérbe kerül. A bejelentéshez egy nagyon hangulatos CGI előzetest is kaptunk, amely egy teljesen új Star Wars élményt sejtet. A játék fejlesztése azonban ekkor még korai fázisban volt és azóta sem kaptunk róla túl sok részletet. Azt azonban elmondták, hogy az Eclipse hű marad a Quantic korábbi játékaihoz, aztán később ez pontosították, hogy azért ez egy újfajta játék lesz mégis. A fejlesztő körül korábban voltak botrányok a munkakörülményekről és zaklatásokról is lehetett hallani. Azóta felvásárolta őket a kínai NetEase vállalat, amely így anyagilag biztosítja a projektet. Hivatalos megjelenési dátuma egyelőre nincsen és a pletykák szerint 2026 előtt nem érdemes rá számítani.

Cím nélküli Star Wars FPS

EA Respawn Star Wars

Annak ellenére, hogy a Disney már nem köt kizárólagos megállapodást az EA-vel, az nem jelenti azt, hogy ne készülnének ott is új Star Wars-játékok. 2022 januárjában jelentette be az EA és a Lucasfilm Games, hogy a Jedi: Fallen Ordert fejlesztő Respawn Entertainment csapata három új Star Wars-játékon dolgozik. Ebből egyik a Jedi: Survivor lett, a másik pedig egy cím nélküli új Star Wars FPS, vagyis belső nézetes lövölde. A Battlefrontok óta nem érkezet ilyen stílusú Star Wars cím, a projektért Peter Hirschmann felel, aki korábban a LucasArts-nál dolgozott. A játékról még semmi konkrétat nem tudunk hivatalosan, azonban a pletykák és a közzé tett állásajánlatok szerint a klasszikus Dark Forces-játékokból inspirálódik, multiplayer is lesz benne és Unreal Engine 5-re fejlesztik.

Cím nélküli Star Wars RTS

Star Wars Empire at War

A Respawn harmadik Star Wars-játéka egy cím nélküli RTS, azaz valós idejű stratégiai játék lesz. Ilyet már lassan másfél évtizede nem készítettek (ha nem számítjuk a mobilos címeket), hiszen a legutóbbi multiplatform RTS Star Wars-játék a 2006-os Empire at War volt. A projektért a Bit Reactor frissen létrejött csapata felel és a Respawn felügyeli a fejlesztést. A Bit Reactor valójában a Firaxis volt fejlesztőiből áll, akik az XCOM játékokon dolgoztak. A fejlesztés még korai fázisban lehet, de a csapat már dolgozik rajta.

Project Walton

Star Wars Project Walton Skydance

Szinte a semmiből jött a bejelentés 2022 áprilisában, hogy a Lucasfilm Games megállapodott a Skydance New Mediával egy új Star Wars-játék fejlesztésében. A stúdió alapítója Amy Hennig, aki olyan játékokon dolgozott korábban, mint a Legacy of Kain, a Jak and Daxter vagy az Uncharted széria. Hennig felelt a Project Ragtag nevű Star Wars-játékért az EA-nél, amelyet sajnálatos módon töröltek még a megjelenés előtt 2017-ben és a fejlesztő Visceral Gamest is bezárták. Hennig most új, saját stúdiójában kapott egy második esélyt, hogy elkészítse Star Wars-játékát, amely valamilyen új történetorientált cím lesz, jelenleg Project Walton kódnéven fut. A pletykák szerint már a kreatív rendező is megvan a projektre. Erre azonban még várnunk kell, ugyanis a Skydance New Media közben már egy új Marvel-játékon is dolgozik.

Dark Forces Remaster

A legfrissebb bejelentés, amely a 2023-as Gamescom keretében érkezett. A Lucasfilm Games megállapodott a Nightdive Studios csapatával, hogy készítsék el a Dark Forces Remaster, vagyis felújított változatát. A Dark Forces még 1995-ben jelent meg PC-re és PlayStationre a LucasArts-tól. Egy igazi klasszikus Star Wars-játékról beszélünk, amely nem csak hogy az első Star Wars FPS volt, hanem később Jedi Knight néven vált sorozattá és négy további folytatást kapott. A játék története mára a Legendákba tartozik, amelyben a lázadó Kyle Katarn kalandjait követhetjük, hogyan lopja el az első Halálcsillag terveit. A Remaster változatot egy belső fejlesztésű grafikus motorra dolgozzák át, nagyobb felbontást kap, a textúrákat és az átvezetőket is szebbé varázsolják. Megjelenési dátuma még nincsen, de érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switch-re is.

Star Wars Jedi 3

Star Wars Jedi Survivor

Hivatalosan nem erősítette még meg a Respawn vagy az EA, de már a Jedi: Fallen Order és a Jedi: Survivor rendezője, Stig Asmussen is utalt rá, hogy ő trilógiában képzeli el Cal Kestis történetét. Asmussen ráadásul az újabb, Unreal Engine 5-re készítené el a harmadik részt. A Jedi: Survivor vége nyitva hagyta a lehetőséget a folytatásnak, így lenne még mit elmesélni. Júliusban meg is jelent az EA oldalán egy álláslehetőség, amelyben vezető játékírót kerestek a Star Wars Jedi csapatában. Ez már jelezheti azt, hogy a Respawnnál elkezdtek dolgozni a harmadik rész történetén. Várhatóan előbb azonban a másik két projektjüket fogják befejezni és majd csak utána kezdhetik el a harmadik részt. A Respawn ráadásul még előbb átdolgozza a Jedi: Survivort PS4-re és Xbox One konzolokra is.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?

Star Wars Outlaws
Játékok

Egy éven belül megjelenik a Star Wars Outlaws és az új Assassin’s Creed

2025 márciusig kiadják a Star Wars Outlaws és az Assassin’s Creed Codename...